Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Αλλάζει όνομα η Νέα Δημοκρατία;

Θα αλλάξει ή δεν θα αλλάξει ονομασία η Νέα Δημοκρατία; Προφανώς για τον μέσο Έλληνα, ακόμη και για τον γνήσιο νεοδημοκράτη ελάχιστη σημασία έχει εάν σε συνθήκες κρίσης η γαλάζια παράταξη μετονομαστεί σε “Νέα Ελλάδα”, όπως υπονοήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ.

Καταρχήν το όνομα “Νέα Ελλάδα” το έχει κατοχυρώσει στο παρελθόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Θα δείξει τόση μεγαθυμία να το παραδώσει στον Αντώνη Σαμαρά; Επίσης το κόμμα Λοβέρδου φέρει την ονομασία Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα. Οπότε, μπλέξιμο…!

Αν ασχοληθεί πάντως κανείς σοβαρά με την πρόθεση Σαμαρά να αλλάξει το όνομα της ΝΔ τότε θα πρέπει να ζητήσει απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που σχετίζονται και με τον δανεισμό του κόμματος.

Εφόσον δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα τί θα συμβεί με με τα δάνεια και τα χρέη που έχει το παλαιό (καταργημένο) κόμμα; Ως γνωστόν μόνο τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεπερνούν τα 270 εκ. ευρώ. Προσφάτως το ΠΑΣΟΚ ομολόγησε ότι τα χρέη του αγγίζουν τα 120 εκ. ευρώ. Αν η ΝΔ κλείσει το μαγαζί ποιος θα αναλάβει τις δανειακές της υποχρεώσεις; Ή μήπως πιστεύουν ότι η μη αποπληρωμή των χρεών τους μπορεί να πάει για μία ακόμη φορά στις πλάτες των Ελλήνων φορολογούμενων;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων