Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Αλλάζει την δήλωση του ο πρόεδρος της Sanofi

«Δεν θα υπάρξει καμία ιδιαίτερη προτίμηση προς καμία χώρα. Είμαστε οργανωμένοι με πολλές μονάδες παραγωγής», είπε
Αποτέλεσμα φαίνεται ότι έφεραν οι αντιδράσεις μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Sanofi, Πολ Χάντσον, ότι αν η εταιρεία παρασκευάσει εμβόλιο θα φτάσει πρώτα στις ΗΠΑ, γιατί έχουν συμβάλει οικονομικά στην έρευνά της.

Ο πρόεδρος της Sanofi France, Ολιβιέ Μποζιγιό, μάλιστα έφτασε στο σημείο να «παζαρέψει» πιθανό εμβόλιο, καλώντας την Ευρώπη να γίνει τόσο αποτελεσματική όσο οι ΗΠΑ.

«Το εμβόλιο κατά του Covid-19 πρέπει να είναι ένα αγαθό δημόσιας ωφέλειας και η πρόσβαση σε αυτό πρέπει να είναι δίκαιη και καθολική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Στέφαν ντε Κιρμάκερ. «Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό, στο μέτρο που αυτός ο ιός είναι παγκόσμιος, να εργαζόμαστε (για το θέμα αυτό) παγκόσμια», πρόσθεσε.

Αλλά μετά τις αντιδράσεις, ο Σερζ Ουάινμπεργκ, πρόεδρος της εταιρείας, «μάζεψε» την κατάσταση, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 ότι «δεν θα υπάρξει καμία ιδιαίτερη προτίμηση προς καμία χώρα. Είμαστε οργανωμένοι με πολλές μονάδες παραγωγής. Κάποιες από αυτές είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά ακόμη περισσότερες βρίσκονται στην Ευρώπη και τη Γαλλία».

Ισχυρίστηκε δε ότι «τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου μας παραποιήθηκαν. Θεωρούμε τα εμβόλια κοινό αγαθό».

Η Sanofi διαθέτει 73 μονάδες σε 32 χώρες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για την ασθένεια Covid-19 που προκαλείται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων