Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Άλλο “ΕΜΕΙΣ”, κι άλλο εσείς !

Συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΣΕΕ και κλαδικών ομοσπονδιών από τον χώρο της ΠΑΣΚΕ, εξήγγειλαν τη δημιουργία νέας συνδικαλιστικής κίνησης, ενόψει του επικείμενου 35ου συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας Στάβυ Σαλουφάκου. Η νέα παράταξη έχει τον τίτλο «Εμείς» (Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων), ενώ στη διακήρυξή της υποστηρίζει, ότι είναι «κομματικά αυτόνομη και ιδεολογικά ανεξάρτητη, προερχόμενη από το δημοκρατικό κίνημα με όραμα μια σύγχρονη σοσιαλιστική κοινωνία».

Στην ίδια διακήρυξη ασκείται κριτική στη σημερινή ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ καταγγέλλονται «φαινόμενα συντεχνιακού, γραφειοκρατικού και κομματικού συνδικαλισμού, που έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα και από την ιστορία».

Στη συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Μιχάλης Κουρουτός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), Στάβυ Σαλουφάκου πρόεδρος Ε.Κ.Α, Μεταξία Στεκουλέα και Νίκος Φωτόπουλος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Ακόμη, ο Νίκος Ορφανός, πρώην μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, ο Νίκος Κουλουμπαρίτσης, μέλος του Δ.Σ του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και ο Στέφανος Μπασινάς, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι έχουν πρωταγωνιστήσει στα «έργα και τις ημέρες»  του κυβερνητικού συνδικαλισμού, επί των διακυβερνήσεων  του ΠΑΣΟΚ , είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο μπορούν να κερδίσουν εμπιστοσύνη από τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Όλους αυτούς που βλέπουν συνδικαλιστές και  γυρίζουν την πλάτη, λέγοντας με αγανάκτηση «άλλο εμείς, κι άλλο εσείς».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων