Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Alpha bank: Περιορισμένο web banking το σαββατοκύριακο. Attika Bank: Πλήρως κεφαλαιοποιημένο το τραπεζικό σύστημα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μειωμένη λειτουργικότητα στην υπηρεσία Alpha Web ανακοίνωσε η Alpha Bank για το τρέχον Σαββατοκύριακο. Το σχετικό μπλόκο της υπηρεσίας ηλεκτρονικών συναλλαγών μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες σίγουρα προσθέτει στην ανησυχία ενόψει των κρίσιμων στιγμών για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Από το Σάββατο 27/6/2015 στις 11:30 π.μ. έως τη Δευτέρα 29/6/2015 στις 8:00 π.μ. μέσω της υπηρεσίας Alpha Web Banking θα υπάρχουν οι δυνατότητες:
Ενημέρωση σχετικά με τα υπόλοιπα και τις κινήσεις λογαριασμών και καρτών
Καταχώρηση εντολών για μεταφορά ποσών σε μεταγενέστερη ημερομηνία (δε θα εκτελούνται άμεσες μεταφορές)
Καταχώρηση εντολών για πληρωμές με ημερομηνία 29/6 ή μεταγενέστερη
Καταχώρηση εντολών για εμβάσματα προς άλλες τράπεζες με ημερομηνία 30/6 ή μεταγενέστερη, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα σημειώνεται ότι:
Οι εντολές μεταφοράς που θα καταχωρηθούν για την Κυριακή 28/6/2015, θα εκτελεσθούν την Δευτέρα 29/6/2015.

Τη Δευτέρα 29/6/2015 στις 08:00 π.μ., η Υπηρεσία θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.
Πάντως είναι σημαντικό να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας καθώς η αντίδραση των καταθετών μπορεί να παίξει πολύ σοβαρό ρόλο σε ένα ενδεχόμενο greccident. Δια της αυτοεκπληρούμενης προφητείας οι εν πολλοίς στοχευμένες προσπάθειες δημιουργίας ανησυχίας μπορεί να οδηγήσουν σε ένα bunkrun που θα είναι εν τέλει και η αιτία ενός ατυχήματος.

Την ίδια στιγμή πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Attika Bank Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, είναι καθησυχαστικός δηλώνοντας ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένο.
«Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την έξοδο της χώρας από τις αγορές, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι επαρκώς κεφαλοποιημένο (με τη συμμετοχή δημόσιων αλλά και ιδιωτικών κεφαλαίων) και διαθέτει τη μικρότερη απευθείας έκθεση στο ελληνικό κρατικό χρέος, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, με τη μεγαλύτερη έκθεση να συγκεντρώνεται στις Γερμανικές και Ιταλικές τράπεζες – όπου περισσότερο από το 30% της συνολικής έκθεσης τους, αφορά δημόσιο χρέος.» δηλώνει χαρακτηριστικά.

σχετικα αρθρα

3 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img