Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Alpha Bank: Το Hilton στο σφυρί

Ισχυρό αναμένεται το ενδιαφέρον, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, για την απόκτηση της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ΙΟΝΑ ιδιοκτήτριας του Hilton Αθηνών, από επενδυτικά σχήματα διαφορετικού προφίλ, όπως διεθνείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εταιρίες εκμεταλλεύσεως ακίνητων, διαχειριστές ιδιωτικών κεφαλαίων, «sovereign wealth funds» και ιδιώτες επιχειρηματίες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας.

Σε πρώτη φάση, καλούνται οι επενδυτές να δηλώσουν ενδιαφέρον έως την 11 Μαρτίου και στη συνέχεια η Alpha Bank ΑΛΦΑ+1,32% θα επιλέξει βάσει των προσφορών, τους επενδυτές που θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου της Alpha Bank έχει αναλάβει η Citi.

Η πώληση του Hilton της Αθήνας αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την απόκτηση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων και αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλεως. Το ξενοδοχείο διαθέτει 506 ευρύχωρα δωμάτια, 22 άρτια εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος εγκαταστάσεων και υπηρεσιών που το καθιστούν την ιδανική επιλογή για να συνδυάσει κάποιος επισκέπτης ένα επιχειρηματικό ταξίδι με χαλάρωση και αναψυχή. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει για το Galaxy Restaurant & Bar με πανοραμική θέα της Αθήνας όπου τον Φεβρουάριο του 2015 αναδείχθηκε ένα από τα 10 καλύτερα rooftop μπαρ του κόσμου από το περιοδικό Premier Traveler.

Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε πλήρως το 2003 εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων και με την προσθήκη μίας νέας πτέρυγας 84 δωματίων, η συνολική δυναμικότητα διαμορφώθηκε σε 506 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, θέτοντας το ως το επίσημο ξενοδοχείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη διάρκεια των αγώνων. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, αύξησε τη δυναμικότητα των αιθουσών συνεδριάσεων και πολλαπλής χρήσεως με τη διαμόρφωση νέων αιθουσών στα πρότυπα των Hilton Meetings, Business Center και νέων συνεδριακών χώρων ενώ δημιουργήθηκε Health Club και spa συνολικής επιφανείας 1.200 τ.μ. περίπου.

HTML tutorial

Tο Hilton Αθηνών βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο κέντρο της Αθήνας, εκτάσεως 16 χιλ. τ.μ. περίπου, ενώ υφίσταται σημαντικό υπόλοιπο συντελεστή δομήσεως ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί από τον επενδυτή. Η τοποθεσία του είναι “σε απόσταση αναπνοής” από πολλές σημαντικές κοινωνικές, πολιτιστικές κι επαγγελματικές εκδηλώσεις της πόλεως, που πολλές άλλωστε διοργανώνονται στο ίδιο το ξενοδοχείο.

Η ποιότητα και η ελκυστική θέση του ξενοδοχείου στην περιοχή της Αθήνας, που αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και κομβικό σημείο επιχειρηματικότητας και αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερα με τις ανοδικές τάσεις του ελληνικού τουρισμού, θέτουν το Hilton Αθηνών σε πλεονεκτική θέση για τον ενδιαφερόμενο επενδυτή..

Ο τουρισμός συνέβαλε κατά 18% στο ΑΕΠ για το 2015, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών. Το ξενοδοχείο βγαίνει στην αγορά καταγράφοντας 3 συνεχείς ανοδικές χρονιές σε αφίξεις και σε έσοδα, παρουσιάζοντας σταθερή αύξηση στον κύκλο εργασιών του με την πληρότητα να ανέρχεται πάνω από το 70%.

nautemporiki.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων