Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Αμαζόνιος: Aίσιο τέλος για δύο παιδιά που χάθηκαν μέσα στο δάσος. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες

Δύο μικρά παιδιά, που χάθηκαν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου πριν από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Ο Γκλάουκο και ο Γκλέισον Φερέιρα, 8 και και 6 ετών αντίστοιχα, χάθηκαν ενώ προσπαθούσαν να πιάσουν μικρά πτηνά στη ζούγκλα κοντά στο Μανικόρε, στις 18 Φεβρουαρίου. Ένας ντόπιος ξυλοκόπος τους εντόπισε τυχαία την Τρίτη. Τα δύο αγόρια αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως, μετά τη θεραπευτική αγωγή λόγω υποσιτισμού.

Eκατοντάδες ντόπιοι έψαχναν για εβδομάδες τα δύο παιδιά. Όμως, δεν μπορούσαν να τα εντοπίσουν, ενώ η εποχή των βροχών έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη μετακίνηση μέσα στη ζούγκλα. Οι αρχές αποφάσισαν να σταματήσουν την επιχείρηση έρευνας στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά οι ντόπιοι συνέχισαν να αναζητούν τα παιδιά.

Ο ξυλοκόπος βρήκε τα αγόρια σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το χωριό Παλμέιρα, όπου ζουν τα παιδιά με τους γονείς τους. Το ένα από τα αγόρια, όταν άκουσε τον ξυλοκόπο να κόβει τα δέντρα, κάλεσε σε βοήθεια.

Ακολουθώντας τις φωνές, ο άνδρας εντόπισε τα δύο παιδιά ξαπλωμένα στο έδαφος, πεινασμένα και αδύναμα, με πολλές εκδορές στο σώμα τους. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τα παιδιά είπαν στους γονείς ότι δεν είχαν φάει τίποτα από τη στιγμή που χάθηκαν, ενώ έπιναν νερό από τη βροχή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων