Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Αμερικανικές εκλογές: Κανόνες – «φωτιά» για το δεύτερο και τελευταίο προεδρικό debate

Με «σιγαστήρα» στα μικρόφωνα των δύο αντιπάλων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (ξημερώματα Παρασκευής για την Ελλάδα) το τελευταίο ντιμπέιτ για Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή διεξαγωγής του ντιμπέιτ καθένας από τους δύο μονομάχους θα έχει δύο λεπτά να απαντήσει στην ερώτηση του συντονιστή και σε αυτό το χρονικό διάστημα το μικρόφωνο του άλλου θα είναι κλειστό.

Στόχος της επιτροπής είναι να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η εικόνα «κοκορομαχίας» που είχαν Τραμπ και Μπάιντεν στο πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής ντιμπέιτ στην φετινή προεκλογική περίοδο.

Μετά το πέρας των δύο λεπτών και τα δύο μικρόφωνα θα είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει ανοιχτός διάλογος.

«Ελπίζουμε ότι οι υποψήφιοι θα σεβαστούν ο ένας τον χρόνο του άλλου προς όφελος των πολιτών» αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής.

Η πρώτη αντίδραση του στρατοπέδου Τραμπ, πάντως, ήταν αρνητική και σε οξείς τόνους με τον υπεύθυνο της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Στέπιεν, να δηλώνει ότι «ο πρόεδρος Τραμπ θα λάβει μέρος στο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν ασχέτως των αλλαγών της τελευταίας στιγμής από την μεροληπτική επιτροπή στην τελευταία της προσπάθεια να δώσει κάποιο πλεονέκτημα στον αγαπημένο υποψήφιό της».

Ο Στέπιεν προανήγγειλε, επίσης, ότι ο Τραμπ θα θέσει στο ντιμπέιτ το θέμα του γιού του Μπάιντεν, Χάντερ. «Αν δεν ρωτούν τα μέσα ενημέρωσης των Μπάιντεν, τότε θα το κάνει ο πρόεδρος και δεν θα υπάρξει διαφυγή για τον Μπάιντεν» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στο ντιμπέιτ της 30ης Σεπτεμβρίου ο Τραμπ διέκοψε 71 φορές τον Μπάιντεν με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να τον διακόπτει 22 φορές, σύμφωνα με τον απολογισμό της ιστοσελίδας Axios.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων