Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Αμερική: Χρησιμοποιούσε drone για διακίνηση ναρκωτικών

Ένας άνδρας δέχθηκε κυρώσεις εξαιτίας της χρήσης ενός drone για να περάσει λαθραία περισσότερα από 13 κιλά μεθαμφεταμίνης από τις ΗΠΑ στο Μεξικό.

Ο Jorge Edwin Rivera, 25 ετών, δήλωσε στις αρχές των ΗΠΑ ότι πληρώθηκε για να παραδώσει τα ναρκωτικά σε συνεργάτη σε πρατήριο καυσίμων στο Σαν Ντιέγκο.

Ο Rivera, ο οποίος είναι πολίτης των ΗΠΑ, παραδέχθηκε ότι διέπραξε το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών πέντε ή έξι φορές από τον Μάρτιο.

Πράκτορες εντόπισαν το ιπτάμενο αντικείμενο στις 8 Αυγούστου και το παρακολούθησαν να επιστρέφει στον Rivera, περίπου 2.000 μέτρα από τα σύνορα.

Βρέθηκε με μεθαμφεταμίνη σε ένα κουτί φαγητού, ενώ το drone ήταν κρυμμένο σε έναν κοντινό θάμνο.

Τα ιπτάμενα αντικείμενο δεν είναι ο συνήθης τρόπος λαθρεμπορίου ναρκωτικών στην Αμερική, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία ναρκωτικών. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ικανά να μεταφέρουν μικρές ποσότητες και θεωρούνται λιγότερο αποδοτικά από τη χρήση σκαφών ή κρυφών χώρων οχημάτων.

Το 2015, δύο άτομα επίσης παραδέχτηκαν τη χρήση drone για να παραδώσουν 28 κιλά ηρωίνης στο Calexico, μια παραμεθόρια πόλη στην Καλιφόρνια. Πράκτορες στην Αριζόνα είδαν ένα drone που χρησιμοποιείτο για να μεταφέρει δέσμες 30 κιλών μαριχουάνας τον ίδιο χρόνο.

Ο Rivera βρίσκεται υπό κράτηση και η επόμενη ακρόασή του έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων