Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Αν έχεις φίλους σαν τον Φαήλο, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;

O Φαήλος Κρανιδιώτης χρεώνεται στον στενό κύκλο των προσωπικών φίλων του Σαμαρά άσχετα με το εάν έχει ή όχι κάποια επίσημη θεσμική ιδιότητα, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής. Λογικά θα έπρεπε αυτό να τον κάνει πιο προσεκτικό όταν εκφράζεται δημόσια ακόμη κι αν πρόκειται για το twitter.

Διότι δεν είναι κατά κανένα τρόπο ανεκτό, ένας φίλος του πρωθυπουργού με δημόσιο λόγο, να αντιμετωπίζει υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα με κυνικούς εξυπνακισμούς και να επιχειρεί να κάνει «μαύρο χιούμορ» με καθημερινές καταστάσεις ανθρώπινου πόνου που οφείλονται σε πολιτικές τις οποίες υλοποιεί η κυβέρνηση που στηρίζει.

Όταν λοιπόν έγραψε κάποιος στο twitter του Κρανιδιώτη πως ««Βία είναι ο γέρος μου που πάει στο γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις! Αν πεθάνει θα στον φέρω!» απάντησε: «Ευχαρίστως αλλά πού να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει θα χωράει».

Ο πόλεμος στο twitter άναψε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναγκάστηκε από την έκταση που πήρε το θέμα να σχολιάσει απαξιωτικά λέγοντας: «Σίγουρα αυτό που άκουσα ήταν αποκρουστικό. Αν υπάρχει αυτή η παραδοχή, με εκπλήσσει. Πάντως, αυτό που άκουσα, ήταν μια αποκρουστική δήλωση».

Την ανάρτηση σχολίασε μέσω του twitter και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ.Μουρούτης γράφοντας: «Απαράδεκτο – έστω και ως πλάκα – το tweet του @failosK. Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη ακόμα και αν δεν το εννοούσε».

Αλλά η αποδοκιμασία συνεργατών του πρωθυπουργού δεν λέει τίποτα. Άσε που ορισμένοι τη θεωρούν ως μέρος των «εσωτερικών διενέξεων» των «στρατοπέδων» που υπάρχουν στο ευρύτερο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

To «φάουλ» του Φαήλου ήταν αντικανονικό και σηκώνει «κόκκινη κάρτα». Διότι αν έχεις τέτοιους φίλους…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων