Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Αν πιστεύετε ότι οι μπανάνες και τα σύκα είναι τρόφιμα για χορτοφάγους, κάνετε λάθος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος τροφίμων, από φρούτα και συσκευασμένα δημητριακά μέχρι μπύρα και ακόμη και τα σύκα, υποτίθεται ότι είναι ασφαλή για κατανάλωση, αλλά μια ειδικός προειδοποιεί ότι τα τρόφιμα αυτά μπορεί να περιέχουν ζωικά προϊόντα, σε άρθρο που δημοσιεύει η DailyMail.

Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό για τους χορτοφάγους, είναι ότι οι λίστες με τα συστατικά στα πακέτα μπορεί να απαριθμούν ονόματα των προϊόντων, αλλά όχι τι περιέχουν αυτά, όπως το χρωματικό τροφίμων, καρμίνιο, που προέρχεται από αλεσμένα σκαθάρια, ενώ λίγοι γνωρίζουν ότι τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον ψεκασμό στις μπανάνες μπορούν να περιέχουν οστρακοειδή.

H χορτοφάγος και αγωνίστρια, Karin Ridgers, ιδρυτής της VeggieVision TV, επιμένει ότι οι χορτοφάγοι θα πρέπει να ενημερώνονται πριν φάνε οτιδήποτε.

«Ποτέ δεν τρώω τίποτα αν δεν διαβάσω πρώτα τα συστατικά. Υπάρχουν πολλά μη χορτοφαγικά συστατικά που αισθάνομαι ότι ο καθένας θα ήθελε να αποφύγει, χορτοφάγοι και μη», ανέφερε.

Η ίδια προσέθεσε επίσης, ότι ο μοναδικός τρόπος για να μάθετε αν ένα συσκευασμένο προϊόν είναι χωρίς κρέας, είναι αν έχει επίσημη ετικέτα.

«Να κοιτάτε πάντα εάν υπάρχει το σύμβολο των χορτοφάγων που ενέκρινε η Vegetarian Society, το Viva! Το σύμβολο δηλώνει ότι τα προϊόντα αυτά έχουν περάσει δοκιμές και έχουν επιβεβαιωθεί ως χορτοφαγικά», είπε.

Εδώ είναι μια λίστα με τα τρόφιμα που θα μπορούσατε να παραγγείλετε σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαρ ή θα βρίσκατε στο σούπερ μάρκετ, που ίσως περιέχουν ίχνη ζωικών προϊόντων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων