Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Αναδιάταξη συσχετισμών στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Με έναν μόνο εκπρόσωπο θα βρεθεί η παράταξη Φωτόπουλου στα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΗ και των δύο θυγατρικών της, όπου προβλέπεται εκπροσώπηση των εργαζομένων. Στις 24 και 25 Απριλίου έγιναν εκλογές για την εκλογή δύο εκπροσώπων εργαζομένων στο Δ.Σ. της μητρικής ΔΕΗ και από έναν στις θυγατρικές διαχείρισης δικτύων ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα και στις τρεις εταιρείες, πρώτη σε ψήφους παράταξη αναδείχθηκε αυτή της ΔΑΚΕ, η οποία εκλέγει το ένα μέλος στο Δ.Σ. της μητρικής και τα δύο μέλη στις δύο θυγατρικές. Το δεύτερο μέλος στη μητρική, εκλέχθηκε από την παράταξη Φωτόπουλου, ενώ τρίτη σε δύναμη, αλλά με μικρή διαφορά από αυτή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, ήρθε η επίσημη παράταξη της ΠΑΣΚΕ.

Μετά τα αποτελέσματα, η ΔΑΚΕ που κατέβηκε ενωμένη στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Δ.Σ. των εταιρειών της ΔΕΗ, πανηγυρίζει. Για τον Φωτόπουλο όμως, η ολοκλήρωση της καταμέτρησης συνέπεσε με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στον Εισαγγελέα για το φαγοπότι που γινόταν στη ΓΕΝΟΠ με τις «επιδοτήσεις» που έπαιρνε από τον εργοδότη, δηλαδή τη ΔΕΗ. Έτσι λοιπόν, θεώρησε «νίκη» του συνδικαλιστικού κινήματος το ότι αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 60.000 ευρώ και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Με την ευκαιρία ευχαρίστησε και όσους προτίμησαν το ψηφοδέλτιο του, που εξέλεξε τον ένα από τους 4 εκπροσώπους στα διοικητικά συμβούλια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων