Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή από την αντιπαράθεση Σκρέκα – Σκουρλέτη για τη συμφωνία Δημοσίου – Ελληνικού Χρυσού

Εκατέρωθεν κατηγορίες αντάλλαξαν από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή την επενδυτική συμφωνία ανάμεσα στο Δημόσιο και στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός.

Ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στον Υπουργός ανέφερε «οι κύριοι Υπουργοί της Κυβέρνησης διαχειρίζονται τα θέματα του δημοσίου σαν να είναι η δική τους περιουσία, η προσωπική περιουσία και πιθανά γι’ αυτό κάνουν συμφωνίες και πολιτικές με την «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» εμείς διαφωνούμε με αυτή την πρακτική και τους προειδοποιούμε. Παραβαίνουν το καθήκον τους, τελούν πράξεις απιστίας κατά του ελληνικού δημοσίου και παραβιάζουν και το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο».

«Είναι ντροπή για έναν βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προσπαθεί να σπιλώσει την υπόληψη του πολιτικού του αντιπάλου πιάνοντας στο στόμα του, την οικογένειά του και θέματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με τη συζήτηση», απάντησε ο κ. Σκρέκας, επιφυλασσόμενος να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια και τόνισε ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι να εξαλείψει το ρίσκο που είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο την εταιρεία.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα του εξωδίκου της εταιρείας προς το Δημόσιο, το είχε αποστείλει την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ακριβώς το εξώδικο κάναμε τη διαπραγμάτευση και συμπεριλάβαμε στο άρθρο 11 της νέας σύμβασης τη ρήτρα περί μη άσκησης αγωγής κατά του Δημοσίου. Οι προσωρινές διαταγές και τα εξώδικα που έστειλε η εταιρεία “Ελληνική Χρυσός” κατά του ελληνικού Δημοσίου είναι εξαιτίας της συμπεριφοράς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας το ρίσκο να πληρώσει ίσως το ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό το ρίσκο που εσείς δημιουργήσατε με τη συμπεριφορά σας, εμείς το εξαλείφουμε. Ρητά δεσμεύεται η εταιρεία ότι δεν θα προχωρήσει ποτέ σε άσκηση αγωγής. Αυτά είναι τα δικά σας πεπραγμένα και αυτή είναι η δική μας λογική για την άσκηση πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων