Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Ανατροπή από Τραμπ- Πούλησε όπλα στο Κατάρ!

Την ώρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγορούσε το Κατάρ πως παρέχει οικονομική, και όχι μόνο, υποστήριξη σε εξτρεμιστικές μουσουλμανικές οργανώσεις του Περσικού Κόλπου, έκλεινε συμφωνίες με το εμιράτο για πώληση αμερικανικού οπλισμού αξίας 21 δισ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Άμυνας της Αμερικής με τον Καταριανό ομόλογό του στην Ουάσινγκτον, υπογράφηκε ένα μέρος της συμφωνίας αυτής, το οποίο αγγίζει τα 12 δισ.

Η δήλωση του υπουργού Άμυνας του Κατάρ ήταν: «Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σήμερα την υπογραφή της αρχικής προσφοράς και αποδοχής της για την αγορά μαχητικών τζετ τύπου F-15QA, με αρχικό κόστος 12 δισ. δολλάρια. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία αυτή θα προωθήσει την ικανότητα του Κατάρ να εξασφαλίσει τη δική του ασφάλεια, μειώνοντας παράλληλα την επιβάρυνση που βαραίνει τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ενάντια στον βίαιο εξτρεμισμό».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την πλευρά του, περιγράφει αυτήν την πώληση ως καταβαλλόμενες προσπάθειες στις ΗΠΑ για “ενίσχυση της αρχιτεκτονικής ασφάλειας και άμυνας της περιοχής”. Επισημαίνουν ότι δεν έρχεται σε άμεση αντίθεση με την τρέχουσα περιφερειακή διαμάχη, καθώς θα χρειαστούν χρόνια για να ολοκληρωθεί και να πληρωθεί πλήρως η πώληση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων