Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Ανατροπή: Δεν φαίνεται να ήταν συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

Καινούργιες πληροφορίες και εκτιμήσεις από την ελληνική αστυνομία φέρονται να ανατρέπουν το αρχικό σενάριο για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.   

Οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για προσχεδιασμένη δολοφονία και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο στυγερός φόνος να έγινε εν ψυχρώ μετά από ένταση μεταξύ των δραστών και του δικηγόρου.

Το σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ είναι το ενδεχόμενο να υπήρχε μια ένταση και το όπλο να βγήκε για να απειληθεί ο δικηγόρος.   Το σενάριο αυτό είναι πλέον στο τραπέζι καθώς οι δύο δράστες άφησαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους κάτι που τους εξέθετε απέναντι σε αυτόπτες μάρτυρες ή κάμερες ασφαλείας. Αυτή η κίνηση αποκαλύπτει πως το έγκλημα ίσως να μην ήταν προσχεδιασμένο και πως τελικά οι δράστες δεν ήταν τόσο τολμηροί και θρασείς όπως αρχικά εκτιμούσαν ο αρχές, Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, βρέθηκε γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δολοφόνων.

Είναι βέβαιο ότι οι δράστες ήθελαν να τον πυροβολήσουν, αλλά όχι ότι ήθελαν και να σκοτώσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο newsit.gr πως εκτιμούν, ότι οι δράστες ήθελαν να τον πυροβολήσουν για εκφοβισμό αλλά κάτι πήγε στραβά. Γι’ αυτό και η μια σφαίρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, δεν είχε ενημερώσει κανέναν για το ποιους θα έβλεπε στο ραντεβού αυτό και απλά είχε πει στον συνεργάτη του: «Θα έρθουν δυο άτομα».

HTML tutorial

Οι δολοφόνοι του έφτασαν στο γραφείο για να του μεταφέρουν «το μήνυμα». Τι πήγε όμως στραβά; Κάποια λανθασμένη κίνηση; Κάτι που είπε; Κάποιο λάθος των ίδιων των εκτελεστών; Αυτό το συμπέρασμα για τους αστυνομικούς προκύπτει από το γεγονός ότι τον πυροβόλησαν μόνο μια φορά αλλά αυτή αποδείχθηκε μοιραία.   Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρουν επίσης πως οι αρχές εξετάζουν το σενάριο να μην επρόκειτο για προμελετημένο έγκλημα αλλά να προέκυψε από διαφωνία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με τους δύο δράστες, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του για υπόθεσή τους. Σε αυτό το ενδεχόμενο συνηγορεί και ο τρόπος δράσης των δύο δολοφόνων.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 32χρονος συνεργάτης του, ο ποινικολόγος είχε κλείσει ραντεβού για τις 6:30 μ.μ. με τους δράστες ενώ παρά την αρχική εκτίμηση που είχε γίνει, ο ίδιος φέρεται να ήταν παρών σε όλη τη συζήτηση του δικηγόρου με τους δράστες, εκτός από τη στιγμή της δολοφονίας που βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο.   Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι δύο δράστες, ο Ζαφειρόπουλος και ο συνεργάτης του βρέθηκαν, αρχικώς, στην αίθουσα συσκέψεων ενώ στην πορεία οι δύο δράστες και ο ποινικολόγος μετακινήθηκαν προς το γραφείο, εντός του οποίου παρέμειναν για αρκετά λεπτά.

Μάλιστα, ο Ζαφειρόπουλος φέρεται να κρατούσε κάποιες σημειώσεις σε ατζέντα που είχε μπροστά του και η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, τις τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και το γεγονός ότι οι δράσεις παρέμειναν για σημαντικό χρονικό διάστημα στο γραφείο Ζαφειρόπουλου, και επομένως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι έχουν αφήσει ίχνη τους στον χώρο, η ΕΛ.ΑΣ. φιλοδοξεί να διαλευκάνει σύντομα την υπόθεση.

Πηγή: www.lifo.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων