Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Android και iOS για αυτοκίνητα

Στο χώρο των αυτοκινήτων επεκτείνεται η Google, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, καθώς μαζί με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi, αναμένεται να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους στην ανάπτυξη συστημάτων ψυχαγωγίας και πληροφόρησης για αυτοκίνητα, τα οποία βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, προβλέπεται να ανακοινωθούν και άλλες συνεργασίες με εταιρείες από τον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, μεταξύ των οποίων και η Nvidia.

Αντίστοιχη κίνηση είχε ανακοινωθεί τον Ιούνιο από την Apple για τη συνεργασία μεταξύ iPhones και άλλων συσκευών που χρησιμοποιούν το λειτουργικό της, iOS, με συστήματα ελέγχου αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Apple συνεργάζεται με τις BMW, Daimler, General Motors και Honda και εκτιμά ότι πολλές εταιρείες αναμένεται να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία μέσα στο 2014.

Η διαφορά ανάμεσα στη Google και την Apple είναι ότι η Apple φιλοδοξεί να καταστήσει στις συσκευές της εγκεφάλους για τον χειρισμό των ηλεκτρονικών συστημάτων των αυτοκινήτων, ενώ η Google στοχεύει να περάσει το Android στα ίδια τα συστήματα των αυτοκινήτων.

«Το αυτοκίνητο εξελίσσεται στην απόλυτη φορητή συσκευή», αναφέρει ο Θίλο Κοσλόβσκι, αναλυτής της εταιρείας ερευνών Gartner. «Η Apple και η Google προσπαθούν να συγκεντρώσουν συμμάχους για να φέρουν τις τεχνολογίες τους στα αυτοκίνητα», συμπληρώνει.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται γενικότερα προς τη σύνδεση των αυτοκινήτων με το Internet, καθώς εταιρείες όπως η Audi και η GM έχουν ανακοινώσει σχέδια για τον εξοπλισμό αυτοκινήτων με τεχνολογία που θα τους επιτρέπει να συνδέονται με το Internet χωρίς να απαιτείται η χρήση smartphone.

Συγκεκριμένα, η GM σκοπεύει να ενσωματώσει σε όλα τα μοντέλα του 2015 τεχνολογία που θα επιτρέπει συνεχή πρόσβαση στο Internet μέσω ασύρματης ευρυζωνικής σύνδεσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων