Απάντηση σε δημοσιεύματα μερίδας ΜΜΕ που παίρνοντας τη σκυτάλη από το “Πρώτο Θέμα”, θέλουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιχειρεί τη συγκάλυψη των ευθυνών για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, μετά από επέμβαση στο “Βενιζέλειο” Νοσοκομείο”, λόγω συγγένειας της αναισθησιολόγου με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, δίνει ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο facebook.
«Ό,τι μίζες δεν παίρνω εγώ, τις παίρνουν κάτι ΠΡΩΤΑ ΦΛΕΜΜΑΤΑ για να κάνουν ανθρωποφαγία σε τραγικά περιστατικά, προσπαθώντας να χτυπήσουν εμένα, μπας και διασωθούν οι χρηματοδότες τους από αυτά που έρχονται μέσα από τις αλλαγές στην Υγεία. Στην οικογένειά μου την ευρύτερη δεν έχουμε βγάλει ούτε λαμόγια, ούτε ληστές, ούτε δολοφόνους, ούτε δοσίλογους, ούτε ναρκομανείς» υπογραμμίζει, απαντώντας στις αιτιάσεις του “Πρώτου Θέματος” ότι η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη είναι τοξικοεξαρτημένη και κλέφτρα.
Υπενθυμίζεται ότι το τετράχρονο κοριτσάκι εισήχθη στο νοσοκομείο για να της αφαιρεθούν τα «κρετάκια», μια εγχείρηση ρουτίνας δηλαδή, αλλά δεν ξύπνησε ποτέ από τη νάρκωση. Το κοριτσάκι παρουσίασε επιπλοκές, και σύμφωνα με το συγγενικό της περιβάλλον, δεν άντεξε τη νάρκωση, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ και εκεί εξέπνευσε τα ξημερώματα. Σημειώνεται δε ότι το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης αναμένεται να βγει εντός των επόμενων ημερών.
«Είναι απαράδεκτο να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, εξυπηρετώντας πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, ένα τόσο λυπηρό γεγονός» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου.
«Βαράτε όσο θέλετε. Και αντέχουμε, και θα νικήσουμε» διαμηνύει ο Παύλος Πολάκης στα ΜΜΕ που παρουσιάζουν τον αναπληρωτή πουργό ως «νονό που συγκαλύπτει» και με ανάρτησή του στο facebook υποστηρίζει ότι “ο βρόμικος πόλεμος» οφείλεται στις πολιτικές πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας.
Ενδεικτικά, αναφέρει ότι μέσα σε τρεις μήνες δόθηκαν 300 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία και 500 εκατ. παραπάνω στον ΕΟΠΥΥ το 2016, 37,5 εκατομμύρια παραπάνω σε εφημερίες γιατρών και υπερωρίες προσωπικού νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας το 2016, προκηρύχθηκαν ή παρατάθηκαν συμβάσεις για πλήθος ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και το ΕΚΑΒ ενισχύθηκε με 90 επιπλέον ασθενοφόρα. Επίσης, το υπουργείο προχώρησε στην «εξάρθρωση του μηχανισμού που έλεγχε 400.000 ψήφους και διαχειριζόταν 1,5 δισ. ευρώ (απομάκρυνση 120 διοικητών και υποδιοικητών νοσοκομείων)».
πληροφορίες από Αυγή