Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Βοήθεια για την ανεργία ζήτησε η κυβέρνηση από την Παγκόσμια Τράπεζα

Χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα φέρεται να έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας. Η Αθήνα φέρεται να έχει ζητήσει από την Παγκόσμια Τράπεζα να χρηματοδοτήσει τριετές πρόγραμμα για την δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας κατ’ έτος, συνολικού κόστους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά του οργανισμού για παροχή πόρων. Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτηση του ιστότοπου politico, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας επιβεβαίωσε το ελληνικό αίτημα για βοήθεια, χωρίς όμως να αποκαλύψει το ύψος της χρηματοδότησης που έχει ζητήσει η Αθήνα. Όπως εξήγησε, κάθε απόφαση σχετικά με παροχή δανείων απαιτεί την έγκριση του εκτελεστικού συμβουλίου του οργανισμού.

Στο παρελθόν πάντως η Τράπεζα είχε απορρίψει κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής στο ελληνικό πρόγραμμα. Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι αδελφός οργανισμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όμως ασχολείται πρωτίστως με υπανάπτυκτες και αναπτυσσόμενες χώρες. Έχει ως κύρια αποστολή την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των στρωμάτων που ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

σχετικα αρθρα

254 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img