Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Ανέβαλε τις εκλογές της η ΕΟΚ

Mε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθορσφαίρισης τόνισε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου θα διεξαχθούν σε δύο μήνες από τώρα και όχι στις Αρχές Απριλίου

Η ΕΟΚ με ομόφωνη απόφαση ανέβαλε τις εκλογές για τις 23 Μάη, ισχυριζόμενη ότι θα πρέπει να τα μέλη να δώσουν την ψήφο τους δια ζώσης, αμφισβητώντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία:

Αναλυτικά:

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας για τις 23 Μαίου 2021. Η απόφαση αυτή βασίσθηκε πρωτίστως στα ακόλουθα δεδομένα:

HTML tutorial

1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκανε δεκτό αίτημα αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας , που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού Μητρώου της Γ.Γ.Α. και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες της διαδικασίας.

2) Στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για διεξαγωγή ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid 19. Η υποχρέωση της τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, με δικαίωμα λόγου και κριτικής, στις ύψιστες δημοκρατικές διαδικασίες, της διεξαγωγής των ΓΣ και των Αρχαιρεσιών, δεν δύναται να υποκατασταθεί από ψηφιακή την «συνεύρεση» εκατοντάδων αντιπροσώπων και του ευάλωτου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων