Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ανίκανος για όλα ο Καμίνης

Παραμονές Χριστουγέννων όποιος τύγχανε να περάσει από την πλατεία Συντάγματος νόμιζε πως ο κεντρικότερος χώρος/βιτρίνα της ελληνικής πρωτεύουσας είχε καταντήσει μια «χωματερή» δωρεών. Τόσο μαζική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της καμπανιάς του Δήμου Αθηναίων «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι», σε σημείο που μια φιλανθρωπική εκδήλωση είχε μετατρέπει σε ένα σκηνικό κιτς εξαιτίας της συσσωρευμένης πλαστικούρας. Προφανώς, σε ένα πρώτο επίπεδο, το θέαμα μαρτυρούσε τα συναισθήματα αλληλεγγύης των κάτοικων αυτής της πόλης αλλά από την άλλη πλευρά πρόδιδε και την προχειρότητα αν όχι αφερεγγυότητα της διοργανώτριας αρχής. Ειδικότερα, αν κάποιος περαστικός περνούσε τις βράδυνες ώρες από το συγκεκριμένο σημείο, θα παρατηρούσε πόσο ελλιπώς φυλάσσονταν τα προς δωρεά αντικείμενα. Τότε τα αρχικά συναισθήματα της θετικής έκπληξης έδιναν σύντομα την θέση τους στην αγανάκτηση και στο θυμό για την ανευθυνότητα του Δήμου.

Κανείς όμως δεν θα φανταζόταν πως ένα μέρος αυτών των προσφορών θα κατέληγε στους κάδους απορριμμάτων και όχι σε όσους έχουν ανάγκη την συνδρομή της πολιτείας ιδίως αυτές τις γιορτινές μέρες. Πέραν αυτού, εξοργιστική είναι η στάση του Δήμου Αθηναίων και έναντι όσων ευαισθητοποιημένων πολιτών έσπευσαν να δώσουν ό,τι μπορούσαν, ακόμη και από το υστέρημά τους, ώστε να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, ο οποίος θα πρέπει να απαντήσει άμεσα για το τραγικό θέαμα που αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος συνεργάζεται στενά με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), χωρίς όμως να υπόκεινται σε έλεγχο! Παρόλα αυτά, αν κάποιος εντάξει τα παραπάνω δεδομένα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών θα καταλάβει πως ο Δήμαρχος δουλεύει για τον επόμενο υποψήφιο της Χρυσής Αυγής στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μάλιστα, την ώρα που η Χρυσή Αυγή κατηγορείται για μονομερείς πρακτικές αρνητικής διάκρισης εναντίον των μεταναστών σε όσες φιλανθρωπικές δράσεις διοργανώνει, ο Καμίνης στέλνει ένα τελείως λάθος μήνυμα πως η ακροδεξιά είναι πολύ πιο αποτελεσματική αλλά και περισσότερο ευαισθητοποιημένη σχετικά με τις ανάγκες των απόρων συμπολιτών μας. Άραγε πόσο υποκριτική μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί η στάση του κεντροαριστερού Δήμαρχου Αθηναίων όταν τον Αύγουστο έψεγε την Χρυσή Αυγή για την διανομή τροφίμων στην πλατεία Συντάγματος; Τότε ο δήμαρχος είχε δηλώσει πως η πρώτη πλατεία της χώρας δεν ενδείκνυται για πραγματοποίηση τέτοιου είδους δράσεων. Μάλλον τα Χριστούγεννα φαίνεται είναι πιο δόκιμα για επικοινωνιακά παίγνια φιλανθρωπίας από προοδευτικούς δήμαρχους αλλά ούτε για αυτά δεν κρίθηκε ικανός ο Καμίνης!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων