Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

To Animasyros Festival και Agora στο φεστιβάλ γαλλόφωνου σινεμά

Το Animasyros International Animation Festival + Agora‬ φέρνει ένα τρίωρο με επιλεγμένες ταινίες animation στο φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών μας περιμένει όλους με μια δόση Ελλάδας και Σύρου στις 8 και 12 Απριλίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ και Aγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα κι ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς. Ξεκίνησε το 2008 κι έκτοτε πραγματοποιείται ετησίως στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη.

Περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, το εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο και λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην επιβλητική Πλατεία Μιαούλη και αλλού, προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων