Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Άνοιγμα Μητσοτάκη στο Ποτάμι: Είμαστε στο μεταρρυθμιστικό κύμα

Μήνυμα διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας προς το κέντρο και άνοιγμα στους ψηφοφόρους και τα στελέχη του Ποταμιού με το βλέμμα στην επομένη ημέρα εν όψει πιθανών πολιτικών εξελίξεων θεωρήθηκε ή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του Ποταμιού.

“Σημερα υπάρχει μία πραγματική διαχωριστική γραμμή στην Ελλάδα. Είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο και το λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση”, είπε ο κ.Μητσοτάκης.

“Ολοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου και αυτό έχει αξία. Παλεύουμε για δίκαιες και εφαρμόσιμες μεταρρυθμίσεις.

Στεκόμαστε απέναντι στο λαϊκισμό. Είμαστε με την αλήθεια, την αξιοπιστία, την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, την αριστεία, παραδοσιακές αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

Αγωνιζόμαστε όλοι για σύγχρονες μεταρρυθμίσεις. Πρακτικές μεταρρυθμίσεις, για το πώς θα στηρίξουμε τον ιδιωτικό τομέα, πως θα κάνουμε το Κράτος πιο λειτουργικό, ναι, πως θα έχουμε περισσότερη διαφάνεια στην πολιτική, πως θα προάγουμε την αριστεία στην παιδεία.

Αυτοί είναι κοινοί άξονες οι οποίοι μας ενώνουν όλους” πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και ευχήθηκε στο Ποτάμι να βρει το δρόμο του και να συνεχίσει τη θετική του πορεία.

” Εξάλλου και οι κοίτες των ποταμών ενίοτε μεταβάλλονται όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν, αρκεί να μην στερεύουν και να μην μετατρέπονται σε βάλτο” σημείωσε με νόημα καταλήγοντας:

“Σε κάθε περίπτωση, είμαστε όλοι μαζί στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κύμα, το οποίο πρέπει σήμερα να αλλάξει την ελληνική κοινωνία.”

Ο προεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα είναι πιο παλιός και από το παλιό το οποίο καταδικάζει και τον κατηγόρησε ότι ζητά συναίνεση στο μείζον εθνικό πρόβλημα του προσφυγικού, την ίδια ακριβώς στιγμή ανασύρει τη σκανδαλολογία και υποβαθμίζει το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. “Αναρωτιέμαι μερικές φορές, εάν πραγματικά επιζητά συναίνεση ή αν και αυτή η συναίνεση είναι προσχηματική στο πλαίσιο κάποιων πολιτικών τακτικισμών”, σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με Θεοδώρακη και Γεννήματα και συμφώνησαν να ζητήσουν να γίνει άμεσα το συμβούλιο αρχηγών.

Ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος προεκλογικά είχε ταχθεί υπέρ της συγκρότησης ευρωπαϊκού μετώπου από ΝΔ ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σχολίασε μάλιστα ότι:

“Τρία κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη τον περασμένο Ιούλιο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.”

news247.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων