Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Άνοιγμα στους γκέι κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος!

Στο εξαήμερο ταξίδι του στη Βραζιλία, εκατομμύρια ρωμαιοκαθολικοί πιστοί άκουσαν Πάπα Φραγκίσκο όπως γράψαμε και χθες να μιλά τη γλώσσα του ποδοσφαίρου, καλώντας τους Βραζιλιάνους να κάνουν «προπόνηση στην προσευχή» και «να πάρουν μεταγραφή στην ομάδα του Ιησού Χριστού».

Ο Πάπας με την «προχωρημένη» επικοινωνιακή στρατηγική και με μηνύματα που έχουν αμεσότητα και για αυτό κάνουν αίσθηση σε ολόκληρο τον κόσμο, φύλαξε το «κερασάκι» για το τέλος του ταξιδιού του.

Έτσι προέβη σε μια χωρίς προηγούμενο κίνηση καθώς ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κατά τη διάρκεια της πτήσης προς τη Ρώμη, δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Μάλιστα σηκώθηκε από τη θέση του και μίλησε από κοντά στους ρεπόρτερ.

Αν μάλιστα η κίνησή του – στις οποίες μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε πλέον – προκάλεσε μια πρώτη έκπληξη, οι δηλώσεις του προκαλούν σεισμό στα θεμέλια της ρωμαιοκαθολικής τάξης. Διότι σε μία από αυτές τις ερωτήσεις σχετικά με τους ομοφυλόφιλους, ο Ποντίφικας, ο οποίος στο μεταξύ είχε σηκωθεί από τη θέση του στο αεροπλάνο ενώ οι ρεπόρτερ κάθονταν, απάντησε, όπως μεταδίδει το BBC: «Ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους γκέι;»

HTML tutorial

Ο αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας τόνισε προς τους ρεπόρτερ πως οι ομοφυλόφιλοι δεν θα πρέπει να κατακρίνονται ούτε να περιθωριοποιούνται. «Αν ένα άτομο είναι γκέι και αναζητά τον Θεό και έχει καλή πίστη, ποιος είμαι εγώ να τον κρίνω;» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ επικαλέστηκε και διδαχές της καθολικής εκκλησίας που αναφέρουν ότι μολονότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι αμαρτία, ο ομοφυλόφιλος προσανατολισμός δεν είναι.

Ο ίδιος πάντως, σε σχετική ερώτηση για τη δυνατότητα στις γυναίκες να γίνουν ιερείς, ήταν πιο κάθετος: «Η εκκλησία έχει ήδη απαντήσει “όχι”. Αυτή η πόρτα είναι κλειστή» είπε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχει ήδη δώσει το διαφορετικό στίγμα της θητείας του στο Βατικανό. Αποφεύγει τις υπερβολές εν καιρό οικονομικής κρίσης, μετακινείται με ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο Ford, κάνει ολιγοήμερες διακοπές – «αφού οι περισσότεροι κάτοικοι της Ρώμης δεν θα πάνε καθόλου εφέτος» -, φροντίζει τους κατατρεγμένους, τοξικομανείς, εγκληματίες και δείχνει σε επίπεδο προθέσεων τουλάχιστον να θέλει να αναδειχθεί ως «Πάπας των Φτωχών».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων