Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Άνοιξαν κερκόπορτα, αλλά ούτε κουνούπι θα περάσει!

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος *

Οι φόβοι ότι με την τροπολογία που ψήφισε κατά πλειοψηφία η Βουλή για αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», ανοίγει η κερκόπορτα των επιδιώξεων της Άγκυρας στη Δυτική Θράκη, που δεν είναι άλλες από τη δημιουργία αυτόνομου κράτους με άρμα τη μειονότητα που βαπτίζεται από μουσουλμανική «τουρκική», δυστυχώς δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δέχτηκε, σε μία ενέργεια με πολιτικό μήνυμα στην Άγκυρα, με τιμές και δόξες, πολυπληθή αντιπροσωπία από τη Θράκη και συγκεκριμένα τον σκληρό πυρήνα της μειονότητας, τη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης». Κι αυτό έγινε προτού ακόμη στεγνώσει το μελάνι, στην τροπολογία του νόμου, με την οποία οργανώσεις και σύλλογοι ζητούν να έχουν στον τίτλο τους τον όρο «τουρκικός».

Στη συνάντηση που έγινε στην Τσανκάγια της Άγκυρας ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν πλαισιωμένος από τους αναπληρωτές πρωθυπουργούς, τον καταγόμενο από τη Θράκη Χακάν Τσαβούσογλου και τον Μπεκίρ Μποζντάγ, ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Επιτροπής των «Τούρκων Δυτικής Θράκης» ήταν ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής Ι. Σερίφ. Εκεί, και στελέχη της οργάνωσης «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», της «Ενωσης Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης», της «ΠΕΚΕΜ», αυτοδιοικητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι και άλλων οργανώσεων που έχουν ξεφυτρώσει το τελευταίο διάστημα στη Θράκη και προωθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Δεν χρειαζόμαστε πλείονας πληροφορίας, για να αντιληφθούμε ότι η υπερκινητικότητα των υπονομευτών της συνοχής της Θράκης είναι συνδεδεμένη με τις «ορέξεις» των Τούρκων στην ευαίσθητη περιοχή.

Η κλειστή αυτή συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο Τούρκος πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την κατάσταση των δικαιωμάτων της μειονότητας και αναφέρθηκε στην υιοθέτηση των ευρωπαϊκών στάνταρτ για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της «τουρκικής» μειονότητας. Από τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα ότι καταστρώνεται ένα σχέδιο στη βάση της ενιαίας γραμμής των Τούρκων της Θράκης και της Άγκυρας, με στόχο την «τουρκοποίηση» της μειονότητας, μετά και την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Σ’ αυτό το σχέδιο συνήργησαν, δυστυχώς, 165 βουλευτές που εναρμονίσθηκαν με την ήπια στάση και την ανοχή της Ελληνικής πλευράς στην Τουρκική προκλητικότητα και θρασύτητα.

Δυστυχώς, τα ελαστικά αντανακλαστικά του Υπουργού άνοιξαν κερκόπορτα στην Θράκη. Τουλάχιστον, ψηφίζοντας «ΟΧΙ» και απορρίπτοντας την επικίνδυνη τροπολογία δεν συνέπραξα στο ατόπημα, όπως κι άλλοι συνάδελφοί μου. Και θα ‘μαστε πολλοί πίσω από την κερκόπορτα για να μην περάσει ούτε κουνούπι!

*Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων