Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Άνοιξαν τα μεταλλεία. Οι μεταλλωρύχοι επέστρεψαν στις δουλειές τους

Σήμερα πιάνουν ξανά δουλειά, οι μεταλλωρύχοι των μεταλλείων Κασσάνδρας, μετά από 1,5 μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

 

Ο νομικός εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία πήρε στα χέρια του θεωρημένη την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έδινε ακύρωνε την απόφαση Σκουρλέτη και έδωσε το πράσινο φως για την επανέναρξη της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

 

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας διέταξε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Πάνου Σκουρλέτη έως ότου εκδοθεί η απόφαση επί της κύριας προσφυγής. Η απόφαση αυτή αναμένεται έως τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ έχει ήδη συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας από την περασμένη Παρασκευή.

 

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και ήδη από εχθές βρέθηκαν στα εργοτάξια. Από χθες μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν και οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να ληφθεί η απόφαση από την Επιθεώρηση Μεταλλείων για άρση της αναστολής λειτουργίας. Σήμερα έχει πλέον ανοίξει ο δρόμος επιστροφής στην εργασία τους και τα μεταλλεία δουλεύουν κανονικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img