Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

«Άνοιξε τα μάτια»: Μια συγκινητική προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς του Θεαγενείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυο φοιτητές Ψυχολογίας στην Θεσσαλονίκη «άνοιξαν τα μάτια» σε άτομα που νοσηλεύονται στο Θεαγένειο και έκαναν να δουν την ασθένειά τους από μια άλλη οπτική. Πιο «όμορφη».

Ο Nikola Marwan Zawaher και η Βασιλική Σαλβάρη μαζί με την ομάδα τους δεν έχουν μαγικό ραδί, έχουν όμως πινέλα μακιγιάζ, χορηγούς και… μεταμορφώνουν. Μακιγιέζ, εικονολήπτες, σκηνοθέτες δούλεψαν αφιλοκερδώς για την προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και τα κατάφεραν.

Τα δυο παιδιά εμπνεύστηκαν από το βελγικό project «If Only For A second» και όπως έγραψαν στην επίσημη σελίδα της προσπάθειάς τους στο Facebook:

«Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί ένα βίντεο 4 λεπτών χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί. Εδώ λοιπόν πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν άτομα στην εποχή μας που θα εργαστούν εθελοντικά και αφιλοκερδώς. Άνθρωποι που στην προκειμένη περίπτωση του “άνοιξε τα μάτια” προσέφεραν χρόνο και χρήματα για τους συνανθρώπους τους.

Άλλωστε, ένας από τους σκοπούς μας είναι να προτρέψουμε τον κόσμο να ανοίξει τα μάτια του ώστε να δει ότι ακόμη και εν μέσω κρίσης, υπάρχει θετικότητα, συνεργασία, αλληλεγγύη και δημιουργία. Πόσο μάλλον μεταξύ ανθρώπων που δεν χαίρονται το προνόμιο της υγείας.

Τέλος, θεωρούμε σημαντικά δύσκολο το να εκτεθεί κάποιος δημόσια και να προβάλει την ασθένεια του. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες του “άνοιξε τα μάτια” τόλμησαν να εκτεθούν για να προσφέρουν εξίσου. Να προσφέρουν στο συνάνθρωπο. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά στις μέρες μας και σ’ όλους τους καιρούς. Αυτό επιχειρούμε και εμείς και ζητάμε να το στηρίξετε».

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο λογαριασμός παραμένει ενεργός και όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει κάνοντας μια δωρεά στον λογαρισμό με αριθμό 5228-003063-410 στις Τράπεζες Πειραιώς για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – “νοιάζομαι” του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων