Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ανοιχτό το θέμα των πλειστηριασμών

Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας σηκώνουν ενδοκυβερνητικά «μποφώρ», εντούτοις το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Στην δημόσια παραδοχή πώς πράγματι η κυβέρνηση θα συζητήσει το θέμα των πλειστηριασμών με την τρόικα προχώρησε ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ναι μεν προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να φοβάται για την πρώτη κατοικία του, ωστόσο ανέφερε ότι τον Νοέμβριο θα ανοίξει η συζήτηση και με την τρόικα για να αντιμετωπιστεί το θέμα της άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών.

Ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος μέχρι τώρα είχε αποφύγει να ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα των πλειστηριασμών αποκάλυψε ότι τελικώς θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους τροϊκανούς το καυτό θέμα, επιβεβαιώνοντας ότι η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου έγινε ακριβώς για να κλείσει προσωρινά το θέμα και όχι γιατί αυτό δεν υφίσταται.

HTML tutorial

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση αφήνει ερωτηματικά για το ποιοι τελικώς προστατεύονται καθώς όπως προκύπτει από τα όσα είπε ο Κωστής Χατζηδάκης υπάρχει ασπίδα για όσους τελούν σε ανάγκη, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Δεν διευκρινίζει επομένως με ποια κριτήρια προσδιορίζονται οι πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη και ποια θα είναι εν τέλει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα καθοριστούν για να επεκταθεί η προστασία και για τον επόμενο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προσφάτως πανηγύριζε γιατί ψήφισε νόμο που προστατεύει όσους έχουν ενήμερα στεγαστικά δάνεια με οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ μεικτά. Ουσιαστικά δηλαδή ψήφισε έναν νόμο για απειροελάχιστα νοικοκυριά…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων