Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

“Αντάρτικο μπλόκο” στα αεροδρόμια;

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Ψιθύρους για “αντάρτικο” εντός της κυβέρνησης κατά της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, προκάλεσε η ματαίωσης της αναμενόμενης για την Πέμπτη, υπογραφή της σύμβασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ και η κοινοπραξία Fraport-Slentel ήταν έτοιμοι για την υπογραφή το μεσημέρι της Πέμπτης, κάτι που τελικώς δεν έγινε.

Αυτό σε συνδυασμό με την απουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και έχει διατυπώσει αρνητική θέση για την παραχώρηση των αεροδρομίων, ήταν ικανά για να προκαλέσουν ψιθύρους για εμπλοκή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπίρτζης είναι ένας εκ των τριών υπουργών που εξουσιοδοτήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο να υπογράψουν εκ μέρους της κυβέρνησης την σύμβαση. Οι άλλοι δυο είναι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγές του υπουργείου Υποδομών δηλώνουν πάντως ότι ο κ. Σπίρτζης βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο υπουργών η οποία ήταν από καιρό προγραμματισμένη, επιχειρώντας να αποσυνδέσουν την απουσία τον υπουργό από την Αθήνα, από τα σενάρια περί “αντάρτικου”.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο το πότε τελικά θα πέσουν οι υπογραφές. Σε κάθε περίπτωση και με βάση τη νέα δανειακή συμφωνία, αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος του χρόνου.
Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται να μένουν ανοιχτά ενώ παράλληλα εξελίσσονται αντιδράσεις, κινητοποιήσεις, προσφυγές και ένα άλλο “αντάρτικο”, αυτή τη φορά απο τον εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο.

Η Περιφέρεια έχει προκηρύξει ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για τα 4 αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων και το οποίο “τρέχει” απο τις 7 Δεκεμβρίου ενώ έχει καταθέσει , μαζί με άλλους ΟΤΑ, προσφυγή στο ΣτΕ η οποία εκδικάζεται στις 8 Ιανουαρίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων