Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Εγκαινιάστηκε το «αντεξουσιαστικό ΚΕΠ» στα Εξάρχεια

Εγκαινιάστηκε, χθες Τρίτη, το λεγόμενο «αντεξουσιαστικό ΚΕΠ» στην πλατεία Εξαρχείων, με πολίτες να συγκεντρώνονται για ενημέρωση. Το «πολιτικό περίπτερο», όπως το αποκαλούν οι αντεξουσιαστές, έχει ως στόχο, όπως αναφέρουν, την ενημέρωση ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κρατικό κανιβαλισμό.

Στόχος, η «πολιτική αναβάθμιση» των πολιτών και η συγκρότηση «αγωνιστικής κουλτούρας». Μάλιστα, κάποιοι από τους περιοίκους είδαν την τοποθέτηση του «ΚΕΠ» «με καλό μάτι», καθώς μπορεί να είναι παράνομο, αφού δεν έχει εγκριθεί από την Πολεοδομία Αθηνών ή τον Δήμο, ωστόσο θεωρούν ότι ίσως έτσι να αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα της υποβαθμισμένης περιοχής, όπως διακίνηση ναρκωτικών, ξυλοδαρμοί, κλοπές και διαρρήξεις. «Θέλουμε κάποιον να μας ακούσει» έλεγαν, θέτοντας έτσι θέμα υποκατάστασης των αρμόδιων αρχών.

Σημειώνεται ότι για το θέμα του κοντέινερ, που εμφανίστηκε ξαφνικά στην πλατεία προ δέκα ημερών περίπου, δεν έχει ασχοληθεί καμία αρμόδια αρχή, ενώ για την τοποθέτηση του ΚΕΠ αλληλοκατηγορούνται οι συναρμόδιες αρχές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων