Πλήθος σχολίων στα social media και στην τηλεόραση προκάλεσαν δηλώσεις του Σάκη Ρουβά, σε σημερινή συνέντευξη που ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.
Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, ο τραγουδιστής παραλλήλισε τους τοξικομανείς με τους δράστες εγκλημάτων όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση από την Πολιτεία, κάνοντας λόγο για «παθολογία».
«Εγώ το πρόσωπο που γνώρισα, είναι αυτό που σας περιγράφω. Ό,τι άλλο συμβαίνει, ή έχει συμβεί δεν το γνωρίζω, αλλά περιμένω να αποδειχτεί και αν αυτό το πράγμα είναι όπως το περιγράφει η μία πλευρά ή η άλλη. Δεν μπορώ εγώ να κάνω ούτε τον δικαστή, καταλαβαίνεις; Άρα εγώ μέσα μου κρατώ αυτό που έζησα με τον Δημήτρη και, επίσης, να σου πω κάτι, ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό που λέτε εσείς, τα θύματα κλπ, βεβαίως υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και λύπη για αυτό το πράγμα, είναι τραγωδία για τα θύματα και είναι και μία τραγωδία για τους ανθρώπους οι οποίοι προφανώς πάσχουν από κάτι.
Δηλαδή όπως τους ναρκομανείς ανθρώπους οι οποίοι κάνουν χρήση ουσιών και είναι εξαρτημένοι από αυτές τις ουσίες τους αγκαλιάζουμε κάπως, τους φροντίζουμε με κάποιον τρόπο, η κοινωνία, οι γύρω άνθρωποι, νομίζω κι αυτό είναι μια παθολογία που και αυτή χρίζει κάποιας θεραπείας, κάποιας βοήθειας (…) Δηλαδή πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους, και αυτούς οι οποίοι μπορούν να εκτεθούν σε τέτοιες συμπεριφορές και τους ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν και τα αίτια αυτής της παθολογίας πρέπει να τα διερευνήσουμε στην κοινωνία μας», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Γρήγορα, το χάσταγκ της εκπομπής σκαρφάλωσε στα κορυφαία του Twitter ενώ τις δηλώσεις του τραγουδιστή, έσπευσε να σχολιάσει από διαφορετικό τηλεοπτικό δίαυλο δημοσίως και η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού: «Δεν θα βάλω στην ίδια κατηγορία έναν άνθρωπο που είναι ναρκομανής και είναι άρρωστος και παλεύει με τον δαίμονα των ναρκωτικών, με έναν άνθρωπο ο οποίος τελικά έχει σεξουαλική διαστροφή η οποία τελικά είναι ποινικό αδίκημα, αν αποδειχτεί.»
Αναλυτικά οι δηλώσεις
«Όταν έσκασε αυτή η βόμβα που έσκασε, έπεσα από τα σύννεφα. Εγώ τον Δημήτρη πραγματικά τον αγάπησα και ό,τι συναίσθημα έχω για τον Δημήτρη είναι θαυμασμού, αγάπης και έτσι έζησα εγώ δίπλα στον Δημήτρη. Αυτή είναι κατάθεσή, το βίωμά μου από τον Δημήτρη», απάντησε ερωτηθείς ο Σάκης Ρουβάς.
«Ακούγοντας όμως όλα αυτά;» τον ρωτά η Σίσσυ Χρηστίδου.
«Με βοήθησε πάρα πολύ, με προχώρησε, με βοήθησε να ανακαλύψω καλλιτεχνικά όλο αυτό που λεγόταν Διόνυσος, μέσα στις Βάκχες. Ήταν όλη αυτή η περίοδος της ζωής μου ήταν συγκλονιστική.
«Δεν γκρεμίζεται όμως όλο αυτό;» τον ρωτά εκ νέου η δημοσιογράφος.
«Όταν έσκασε αυτή η βόμβα, έπεσα από τα σύννεφα, τρόμαξα φοβήθηκα. Ένιωσα πάρα πολύ μεγάλη λύπη και στεναχώρια και για τον άνθρωπο αυτόν ο οποίος εκείνη την στιγμή καταλάβαινα ότι βρίσκεται σε μία κόλαση. Πραγματικά λυπήθηκα, είναι σαν το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο – υπερβάλλω λίγο για να αντιληφθείς τι λέω – ξαφνικά να μάθεις (…) θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος και με την αλήθεια την δική μου να σταθώ σε αυτό το πράγμα. Εγώ το πρόσωπο που γνώρισα, είναι αυτό που σας περιγράφω. Ό,τι άλλο συμβαίνει, ή έχει συμβεί δεν το γνωρίζω, αλλά περιμένω να αποδειχτεί και αν αυτό το πράγμα είναι όπως το περιγράφει η μία πλευρά ή η άλλη. Δεν μπορώ εγώ να κάνω ούτε τον δικαστή, καταλαβαίνεις; Άρα εγώ μέσα μου κρατώ αυτό που έζησα με τον Δημήτρη και, επίσης, να σου πω κάτι, ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό που λέτε εσείς, τα θύματα κλπ, βεβαίως υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και λύπη για αυτό το πράγμα, είναι τραγωδία για τα θύματα και είναι και μία τραγωδία για τους ανθρώπους οι οποίοι προφανώς πάσχουν από κάτι.
Δηλαδή όπως τους ναρκομανείς ανθρώπους οι οποίοι κάνουν χρήση ουσιών και είναι εξαρτημένοι από αυτές τις ουσίες τους αγκαλιάζουμε κάπως, τους φροντίζουμε με κάποιον τρόπο, η κοινωνία, οι γύρω άνθρωποι, νομίζω κι αυτό είναι μια παθολογία που και αυτή χρίζει κάποιας θεραπείας, κάποιας βοήθειας. Αν, σίγουρα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, για αυτούς τους ανθρώπους η αντιμετώπιση πρέπει να είναι αυτή. Και επίσης να προστατεύουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να πέσουν θύματα. Δηλαδή πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους, και αυτούς οι οποίοι μπορούν να εκτεθούν σε τέτοιες συμπεριφορές και τους ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν και τα αίτια αυτής της παθολογίας πρέπει να τα διερευνήσουμε στην κοινωνία μας.
Πρέπει να δούμε από που προέρχεται αυτό το πράγμα, πώς προκύπτει, από πού ξεκινά; Από ποια παιδικά χρόνια; Με ποιον τρόπο φτάνει ένας άνθρωπος να κάνει ένα έγκλημα; Οπότε θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης που εγώ γνωρίζω είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ, αγάπησα και πέρασα καταπληκτικά μαζί του. Αυτό που αυτή τη στιγμή συμβαίνει σε αυτόν τον άνθρωπο, πραγματικά συμπάσχω και λυπάμαι για αυτό που του συμβαίνει. Φαντάζομαι ότι όλοι μας βάζουμε το χεράκι μας για να μας συμβεί ότι μας συμβαίνει στη ζωή. Δεν είναι τίποτα εντελώς τυχαίο. Όμως δεν μπορώ να το κρίνω κιόλας, δεν μπορώ να πω α τον βιαστή, δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή. Ζούμε σε δημοκρατία με θεσμούς και έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς».
´