Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Αντιδράσεις για την επιστροφή των διαγραφέντων στο ΠΑΣΟΚ

Στα κάγκελα βρίσκονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της προαναγγελθείσης επιστροφής των διαγραφέντων βουλευτών Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκου, Μιχάλη Κασσή και Άντζελας Γκερέκου στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Οι εναπομείναντες 24 βουλευτές αισθάνονται απόλυτα απογοητευμένοι από την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να ξαναβάλει στο…μαντρί τους τέσσερις πρώην συναδέλφους τους. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι τούς αφήνει ακάλυπτους πολιτικά απέναντι στους ψηφοφόρους τους. Στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε ότι δεν έχουν πλέον κανένα επιχείρημα απέναντι στους πολίτες που τούς επικρίνουν, για να υπερασπίζονται τα μέτρα, καθώς αποδεικνύεται ότι εκείνοι που δεν τα ψήφισαν δικαιώνονται στην συνείδηση της κοινωνίας και παράλληλα δεν υφίστανται καμία ουσιαστική πολιτική συνέπεια επιστρέφοντας περίπου ως θριαμβευτές στο κόμμα τους.

Η δυσφορία των βουλευτών για την επανάκαμψη των τεσσάρων βουλευτών σε συνδυασμό με τις καταγγελίες για μαγειρέματα στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων-κάτι που κατέληξε χθες σε καρεκλιές και γρονθοκοπήματα μέσα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος-έχει προκαλέσει ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα στην Ιπποκράτους παραμονές του Συνεδρίου.

Όλα προοιωνίζονται ένα σκληρό και συγκρουσιακό συνέδριο με απρόβλεπτες συνέπειες, ενώ ουδείς μπορεί πλέον να αποκλείσει ακόμη και την πιθανότητα αμφισβήτησης του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πάντως από τώρα πολλοί εντός του ΠΑΣΟΚ στοιχηματίζουν ότι μετά το Συνέδριο θα υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων