Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ για επιλεγμένα πρόσωπα

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ για επιλεγμένα πρόσωπα

Ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατέθεσε αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακου και παντός υπευθύνου «που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς», όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Πλέον, όσοι διακινούν τις ψευδείς ειδήσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν, καθώς προκλητικά συκοφαντούν ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε:

«Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά και μόνο με ιατρικά κριτήρια. Είναι αδιανόητος κάθε διαχωρισμός ασθενών που έχουν ανάγκη να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Τα κριτήρια είναι αποκλειστικά και μόνο ιατρικά και οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος».

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ – Έρευνα για fake news

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε αυτονόητη την αναφορά του υπουργείου Υγείας στον εισαγγελέα υπογραμμίζοντας πως είναι «άλλο πράγμα η αντιπαράθεση και άλλο οι αθλιότητες». Όπως είπε, είναι «παντελώς αδιανόητο οποιοσδήποτε πολιτικός προϊστάμενος να έδινε τέτοια εντολή που θα οδηγούσε σε απώλεια ανθρώπινων ζωών».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων