Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Αντίο ο Γιούρκας και…γιούργια ο Παναθηναικός !

Εάν το δει κανείς ρομαντικά, η αποστολή του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας σφύζει από ποδοσφαιρική υγεία, με τους μισούς παίκτες της ομάδας να είναι πολύ νεαρής ηλικίας, με ταλέντο και φιλοδοξίες καριέρας.

Όπως αλλιώς και να το δει, όμως, πρόκειται για την πιο «φτωχή» για το μέγεθος του Παναθηναϊκού σύνθεση ομάδας στην ιστορία του συλλόγου. Με 17 ποδοσφαιριστές στο σύνολο, εκ των οποίων οι 5 δύσκολα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής προερχόμενοι από τις ακαδημίες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός δυνατού – παρά το περιορισμένο μπάτζετ – Παναθηναϊκού, ο οποίος θα μπορούσε να προοδεύσει μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος και να εκμεταλλευτεί την απουσία ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, δεν ήταν αμελητέος ως σκέψη.

Επαφές με αξιόλογους ξένους ποδοσφαιριστές, έστω και από μεσαίο ράφι, ενίσχυση με καλούς Έλληνες παίκτες και διατήρηση κάποιων έμπειρων που με την προοτπική της επιστροφής Καραγκούνη θα έφτιαχναν ένα σύνολο ελπίδας για το μέλλον.

Οι χειρισμοί στις οικονομικές διαπραγματεύσεις έχουν αποδειχτεί καταστροφικοί, με τους Αναστασίου-Νταμπίζα-Σαραβάκο να βλέπουν τους στόχους και το πλάνο να «ναυαγούν».

Ο Ολλανδός Φάλκενμπουργκ ήρθε και απήλθε δίχως να υπογράψει, σε μια μεταγραφή που έμοιαζε συμφωνημένη αλλά τελικά προέκυψαν σοβαρές διαφωνίες στην καταβολή των χρημάτων.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης εθεωρείτο η αμυντική κολόνα της ομάδας, με την άνοδο στην απόδοσή του την περσινή σεζόν και τη μεγάλη εμπειρία του. Και ξαφνικά, αντίο! Έπαιρνε 200 χιλιάρικα, ζήτησε 250, του είπαν 130! Μέχρι να γίνει αυτή η συζήτηση, μια μέρα πριν από το ταξίδι για την προετοιμασία, δεν ασχολήθηκε κανείς σοβαρά με τον διεθνή παίκτη. Να ρωτήσει, να κάνει μια επαφή, να ξέρει πάνω κάτω τι γίνεται.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αποκτήσει επίσης στόχους από το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως π.χ. τον Κοροβέση του ΠΑΣ Γιάννενα ή τον Φυτανίδη του Ατρόμητου. Δεν τους παρέχει ούτε τα χρήματα ούτε την ασφάλεια που ζητεί ένας ποδοσφαιριστής για το μέλλον του.

Με τον Καραγκούνη, ο τρόπος συνεργασίας είναι όλος λάθος. Ακόμη κι αν επιστρέψει στον ΠΑΟ ο διεθνής άσος, δεν θα το κάνει με το ενθουσιασμό και τη δεδομένη «καψούρα» του για το σύλλογο. Έγιναν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις που έχουν χαλάσει τη «χημεία».

Για τους «πράσινους» η έλλειψη χρημάτων είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο επιβάλλει τέλειους και πανέξυπνους χειρισμούς σε συγκεκριμένες υποθέσεις ώστε να δημιουργηθεί μια αξιοπρεπής ομάδα και να παραμείνει ζεστός ο κόσμος.

Μέχρι τώρα σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί βάσει του πλάνου. Οι εσωτερικές γκρίνιες πληθαίνουν, η κακή ΕΠΟ, οι εξαφανισμένοι μέτοχοι, οι κάθε είδους εχθροί παύουν να είναι επαρκείς δικαιολογίες για τον Γιάννη Αλαφούζο στις τάξεις των οπαδών. Χρόνος υπάρχει ακόμη για να αλλάξει το κλίμα, αλλά…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων