Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΝΔ στη Βουλή για τον Σαρωνικό

Πολιτικές σκοπιμότητες στην αντιπολίτευση για διατήρηση υψηλών τόνων και ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις που κατέστησαν διάτρητο το σύστημα εποπτείας και ελέγχου της καταλληλότητας των πλοίων, καταλόγισε ο υπουργός Ναυτιλίας κα Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ η Νέα Δημοκρατία ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, καταλογίζοντάς του ανικανότητα που οδήγησε στην καταστροφή του Σαρωνικού.

Κατά την συζήτηση επερώτησης 23 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα του ναυαγίου του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, όλοι οι επερωτώντες μίλησαν για «τραγελαφική αντιμετώπιση και πολιτικό Βατερλώ της κυβέρνησης και του υπουργού» και καταλόγισαν προσωπικώς στον υπουργό Ναυτιλίας παραπλάνηση του ελληνικού λαού και της ίδιας της Βουλής, με «ασύστολα ψεύδη».

Οι τόνοι όμως ανέβηκαν στα ύψη όταν ο κ. Κουρουμπλής προσωποποίησε τις ευθύνες και κατονόμασε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι είναι εκείνος που ως υφυπουργός Ναυτιλίας μετέβαλλε το καθεστώς του νηογνώμονα που χορηγεί τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας. «Η απόφαση του κ. Γεωργιάδη είναι μνημείο, κατήργησε την απόφαση που οδηγούσε στη διαφάνεια για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας προκαλώντας την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος αφενός υπεραμύνθηκε της απόφασής του, αφετέρου κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δεν την άλλαξε δυόμισι χρόνια τώρα, εφόσον δεν την θεώρησε ορθή. «Αν εγώ μπορούσα σε 99 μέρες να βγάλω μια κακή απόφαση -αν και κανονικά ήταν ορθή και έσπασε ένα μονοπώλιο- εσείς σίγουρα μπορούσατε να την αλλάξετε σε δυόμιση χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων