Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη με Μαξίμου για πλεόνασμα και αντίμετρα

Για «όψιμη σπουδή» κατηγορεί η κυβέρνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την πρότασή του να επιστραφεί ένα μέρος (0,5%) του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 στους πολίτες και τον καλεί να ψηφίσει τα 3,6 δισ. ευρώ των θετικών (όπως χαρακτηρίζονται στην σχετική ανακοίνωση) μέτρων. Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επανήλθε και χθες, ασκώντας δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Οικονομικών.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και τι του 2017. Τα 620 εκατ. ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν τα ψήφισε το Δεκέμβριο. Τώρα που δείχνει όψιμη σπουδή για το πλεόνασμα, μπορεί να επανορθώσει, ψηφίζοντας τα 3,6 δισ. ευρώ θετικών μέτρων για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά, ανέφερε ότι «κάποιος που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός οφείλει να γνωρίζει πώς λειτουργεί η οικονομία».

«Ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται παριστάνοντας τον “κουβαρντά” στα δελτία ειδήσεων. Ας θυμηθεί να τον κάνει όταν θα καταψηφίσει τα θετικά αντίμετρα» απάντησε είχε απαντήσει και την Τετάρτη το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων