Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Απανωτές εξελίξεις στο Λιμάνι

Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Τον τελευταίο καιρό το μείζον θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η ποδοσφαιρική συμμορία που δρούσε ανενόχλητη στην Super League. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται ως το «μεγάλο κεφάλι» και δημιουργός αυτής της σπείρας. Καταγγελίες κάνουν λόγω για στημένους αγώνες, πληρωμένους διαιτητές, παίκτες, προπονητές για πουλημένα παιχνίδια από προέδρους και το αποκορύφωμα ήταν τα παράνομα στοιχήματα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αρνείται φυσικά όλες τις καταγγελίες εις βάρος του και δηλώνει αθώος παρά τις δηλώσεις του «φίλου» του και προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου. Οι κατηγορίες και η πιθανή καταδίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη φέρνουν απανωτές εξελίξεις στο μεγάλο Λιμάνι.

Η πρώτη και σημαντικότερη συνέπεια των παραπάνω είναι η πιθανή παραίτηση Μαρινάκη από την προεδρία του Ολυμπιακού. Σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγω για σκέψη του προέδρου να θέσει εαυτόν εκτός ομάδας ως μέρος της απολογίας του στον αθλητικό δικαστή. Προσπάθειά του είναι να μετατρέψει το μειονέκτημα σε ατού και να παραιτηθεί πριν τον θέσει η δικαστική αρχή εκτός ελληνικού ποδοσφαίρου. Βέβαια το ρεπορτάζ μου αναφέρει ότι o Μαρινάκης δεν σκοπεύει να σταματήσει να ασχολείται με την ομάδα ενώ πρόθεσή του είναι να ανακοινώσει την παραίτησή του μετα τον τελικό του Κυπέλλου και έχρισε για διάδοχό του τον Μιχάλη Κουντούρη, πρόεδρο του Ερασιτέχνη και γνωστό για την επιρροή του στους οργανωμένους.

Ενδιαφέρον έχει η αντίδραση του Ολυμπιακού ως σωματείο. Μια από τις τελευταίες (απ΄ ότι φαίνεται)αποφάσεις της προεδρίας Μαρινάκη είναι η δημιουργία μιας ειδικής ομάδας με σκοπό να βρίσκουν όλα τα δημοσιεύματα του τύπου που να υπονομεύουν τον Ολυμπιακό ως σωματείο και υποτιμούν την θέση του και το κύρος που εμπνέει σαν ομάδα. Στόχος τους να κινηθούν νομικά απέναντι σε όλα αυτά τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα με σκοπό να προστατέψουν την ομάδα του Ολυμπιακού.

Οι παραπάνω εξελίξεις έχουν ως αποτέλεσμα να μπαίνει φρένο σε οποιαδήποτε μεταγραφή εκτός από τις ήδη υπογεγραμμένες. Οι μόνοι σίγουροι για την επόμενη σεζόν είναι ο Μπεν της Βέροιας και ο Μαρτίνες του Παναιτωλικού. Καμιά άλλη μεταγραφή δεν είναι τελειωμένη ενώ με τις εξελίξεις να τρέχουν στην Ελλάδα και τον Μαρινάκη να βρίσκεται σε δυσχερή θέση κανείς δεν ασχολείται με την ομάδα και τις μεταγραφές. Ο λάθος προγραμματισμός στις μεταγραφές μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη την επόμενη χρονιά.

Εν τέλει οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό ταχύτατες και σημαντικές. Ο Μαρινάκης έχει σκοπό να απομακρυνθεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά θέλει να βοηθήσει από μακριά τον Ολυμπιακό. Τώρα πόσο εφικτό θα είναι αυτό πραγματικά δεν ξέρω. Από την άλλη έδωσε εντολή να δημιουργηθεί ειδική ομάδα με σκοπό την προστασία του σωματείου του Ολυμπιακού. Επίσης οι εξελίξεις βάζουν πάγο στα μεταγραφικά σχέδια των ερυθρόλευκων τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την παραμονή Μαρινάκη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων