Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Απάτη είναι το κείμενο για την κλοπή των πληροφοριών σας στο Facebook!

​Δεν υπάρχει περίπτωση την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου να μην κατέκλυσε το timeline σας στο Facebook, ένα… «βαρύγδουπο» κείμενο με «νομική» ορολογία, το οποίο σας ζητά να το κάνετε share ώστε κατ΄ αυτόν τον τρόπο να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα και πληροφορίες.

Όσοι το αναδημοσιεύσατε, κακώς το κάνατε, καθώς αποτελεί άλλο ένα internet hoax, κοινώς άλλη μια απάτη του ίντερνετ. Άλλωστε, το να υπερασπιστείτε με ένα κλικ και ένα share τα νομικά σας δικαιώματα, κατοχυρώνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τα προσωπικά σας δεδεομένα, είναι αδύνατο κατ΄αυτόν τον τρόπο.

Κατ’ αρχάς, να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει «κώδικας πνευματικής ιδιοκτησίας», ούτε επίσης «άρθρα L.111,112 και 113». Επίσης, δεν υπάρχει νόμος «UCC 1 1-308-308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης». Ακόμα πιο σημαντικό, είναι να τονίσουμε πως το εν λόγω «νομικό κείμενο», μπάζει από παντού.

Μια επίσκεψη πάντως στο Hoax Slayer θα σας πείσει για του λόγου το αληθές, καθώς το κείμενο που είδαμε να αναδημοσιεύεται σε πολλούς λογαριασμούς από το πρωί της Πέμπτης, έχει κυκλοφορήσει πολλές φορές στο παρελθόν στο Διαδίκτυο, με κάποιες… παραλλαγές.

Μάλιστα το Hoax Slayer τονίζει ότι το εν λόγω μήνυμα είναι η απόλυτη ανοησία, δεν έχει καμία νομική χροιά, και ποστάροντάς το σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Αντιθέτως, κάνοντας το share, το μόνο που καταφέρνετε είναι να διαδίδετε την παραπληροφόρηση και να γεμίζετε το Facebook και τα timelines σας με Διαδικτυακά «σκουπίδια».

fb

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων