Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Απεργία στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ την Πέμπτη

Ακινητοποιημένα θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου τα λεωφορεία στην πρωτεύουσα, με την ΟΣΜΕ να καταγγέλλει την κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας.

Χειρόφρενο τραβούν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου τα λεωφορεία, καθώς η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών προκήρυξε 24ωρη απεργία.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΟΣΜΕ, η ελληνική κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας.

Μάλιστα, στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία, από τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου, προχωρούν όλες οι ειδικότητες εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και σε όλα τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν την άμεση απόσυρση των ιδιωτών των ΚΤΕΛ από τη δημόσια αστική συγκοινωνία της Αθήνας, την επαναφορά στο σύστημα συγκοινωνιών της ΟΣΥ και του ΟΑΣΑ όλων των δρομολογίων που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ και την επαναφορά σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού ΚΤΕΛ (π.δ. 246/2006).

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, “τιμώντας” την ιστορία της και θέλοντας να ολοκληρώσει αυτό που δεν κατάφερε το ’93, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση ξεπουλάει το δημόσιο αγαθό της συγκοινωνίας στους ιδιώτες» τονίζει η ΟΣΜΕ, καταγγέλοντας παράλληλα την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα ΚΤΕΛ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων