Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Απίστευτη μαϊμού πληκτρολογεί «τηλεπαθητικά» χρησιμοποιώντας το Neuralink του Elon Musk (vid)

Μια μαϊμού φάνηκε να επικοινωνεί «τηλεπαθητικά» ακριβώς αυτό που θέλει χρησιμοποιώντας το εγκεφαλικό εμφύτευμα Neuralink του Elon Musk.

Ένα πρωτόγνωρο γεγονός συνέβη στην εκδήλωση Show and Tell Fall 2022 της Neuralink την Τετάρτη (30/11). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πίθηκοι με το εγκεφαλικό εμφύτευμα που έκαναν πολλές απίστευτες εργασίες με τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Σε αυτό το σημείο έρχεται ο Sake, ο εν λόγω πίθηκος.

Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο Twitter από τον @cb_doge, έναν σχεδιαστή UI/UX στο Dogecoin Foundation και την Dogecoin Inc, ο Sake μπορούσε φαινομενικά να πληκτρολογήσει μια πρόταση για το είδος του σνακ που ήθελε να μασουλήσει.

Αλλά ο Sake δεν πληκτρολογούσε φυσικά στον υπολογιστή τι ήθελε να φάει – χρησιμοποιούσε τη δύναμη του μυαλού του, χάρη στην εφεύρεση Neuralink.

Προς το παρόν, οι πίθηκοι δεν μπορούν να συλλαβίσουν. Έτσι, για να επικοινωνήσει τι ήθελε, ο Sake μετακίνησε έναν κέρσορα σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο στην οθόνη, ώστε να μπορεί να ζητήσει: «Μπορώ να έχω, παρακαλώ, σνακ».

Μόλις πληκτρολογήθηκε αυτό, ο Sake περίμενε να έρθει κάποιος με ένα tablet, δείχνοντάς του μια σειρά από υγιεινά σνακ που μπορούσε να διαλέξει – και ζήτησε πράσινα σταφύλια.

Στην εκδήλωση, ο Musk δήλωσε ότι ο Sake «πληκτρολογούσε τηλεπαθητικά», αλλά δεν «χρησιμοποιούσε στην πραγματικότητα πληκτρολόγιο».

Παρόλο που οι πίθηκοι δεν μπορούν ακόμα να συλλαβίσουν, το γεγονός αυτό δείχνει ότι το εμφύτευμα Neuralink που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ενός υπολογιστή με το μυαλό τους έχει μέλλον και στους ανθρώπους που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Ο Μασκ πιστεύει ότι το εγκεφαλικό εμφύτευμα θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κανονικό πληκτρολόγιο ή ποντίκι.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner