Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Απίστευτη επίθεση Τουρκίας σε Αθήνα: “Εκτός πραγματικότητας”

Επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Άγκυρα, λόγω δηλώσεων τους κατά την επίσκεψη του Αρμένιου Προέδρου Serzh Sargsyan στην Αθήνα.

“Η Τουρκία και το τουρκικό έθνος δεν θα δώσουν σε καμία περίπτωση βάση σε αυτούς που με κάθε ευκαιρία προβάλλουν μία μονομερή, γεμάτη εμμονές, αποκομμένη από την πραγματικότητα και εκτός δικαίου αντίληψη περί ιστορίας”, αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Στη σχετική ανακοίνωση η οποία έχει τη μορφή “απάντησης σε ερώτηση”, δίνεται απάντηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου “οι οποίες περιλαμβάνουν βαρείς ισχυρισμούς σχετικά με την τουρκική ταυτότητα κατά τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι “οι εν λόγω δηλώσεις είναι προϊόν αρρωστημένης αντίληψης η οποία δείχνει ότι οι σχέσεις και η συμπαράσταση μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας οικοδομούνται στη βάση μιας κοινής εχθρότητας και λασπολογίας εναντίον της τουρκικής ταυτότητας”.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων