Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Απίστευτη γκάφα της Αγγλίας – Έστειλαν 100 επιστολές σε υπηκόους της ΕΕ ώστε να εγκαταλείψουν τη χώρα

Γκάφα ολκής για την Βρετανική κυβέρνηση, η οποία σε ανακοίνωσή της παραδέχτηκε ότι έστειλε κατά λάθος δεκάδες επιστολές καλώντας πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Ένας περιορισμένος αριθμός επιστολών εστάλη κατά λάθος κι ερευνούμε κατεπειγόντως το γιατί συνέβη αυτό. Επικοινωνούμε με όλους όσοι έλαβαν αυτή την επιστολή για να διευκρινίσουμε ότι μπορούν να την αγνοήσουν», ανέφερε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας.

«Είμαστε απόλυτα σαφείς όσον αφορά το ότι τα δικαιώματα των πολιτών (χωρών μελών) της ΕΕ που ζουν στο ΗΒ παραμένουν αμετάβλητα», πρόσθεσε η ίδια.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας διαβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα μετά την αποστολή περίπου 100 τέτοιων επιστολών σε υπηκόους άλλων χωρών-μελών της ΕΕ, με τις οποίες ενημερώνονταν ότι οφείλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα βάσει του νόμου περί μετανάστευσης.

Η Εύα Γιοχάνα Χόλμπεργκ, μια Φινλανδή πανεπιστημιακός η οποία είναι παντρεμένη με Βρετανό, δήλωσε στην εφημερίδα The Independent ότι «δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της» όταν έλαβε την επιστολή.

Μολονότι το Λονδίνο έχει υποσχεθεί γενναιόδωρη συμφωνία για τους πολίτες της ΕΕ μετά το Brexit, αυτή δεν έχει υπογραφεί ακόμη  και τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών παραμένουν υπ’ ατμόν.

Τα δικαιώματα των πολιτών κρατών μελών της ΕΕ στη Βρετανία είναι ένα από τα τρία ζητήματα που οι Βρυξέλλες θέλουν να έχει διευθετηθεί πριν αρχίσουν οι συνομιλίες για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ένωση.

Από την πλευρά της η ΈΕ τονίζει πως θα πρέπει να σημειωθεί περισσότερη πρόοδος στα κομβικής σημασίας ζητήματα πριν οι διαπραγματεύσεις προχωρήσουν.

Η γκάφα ωστόσο, ειδικά σε μία εποχή όπου η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για την έξοδό της από την ΕΕ σίγουρα έφερε σε αμηχανία το Λονδίνο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων