Οσες ομάδες χόκεϊ λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσες διέθετε ο νομός Αργολίδας.
Σε αυτό το μικρό χωριό της Αργολίδας, με τους περισσότερους από τους 182 κατοίκους να είναι ηλικιωμένοι υπήρχε ομάδα χόκει επί χόρτου, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν σε όλο το νομό Αργολίδας υπάρχουν 12 ομάδες χόκει επί χόρτου, όσες δηλαδή ομάδες συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο δημοσιογράφος της περιοχής που ανέδειξε το θέμα, Γ. Νικολόπουλος δήλωσε πως σε αυτές τις ομάδες εγγράφονται κάθε χρόνο όσοι μαθητές βρίσκονται στην Γ Λυκείου με μοναδικό σκοπό να μοριοδοτηθούν ως πρωταθλητές στο χόκει επί χορτου και να περάσου στις σχολές που επιθυμούν.
Φυσικά και δεν διοργάνωναν πρωτάθλημα! Στο χωριό Στέρνα και σε άλλες περιοχές του νομού Αργολίδας είχε στηθεί μια μεγάλη κομπίνα που πριμοδοτούσε μαθητές με επιπλέον μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις και τα “μαϊμού” σωματεία ήταν το “όχημά” τους.
Σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή κάθε γονιός έδινε 800 ευρώ έτσι ώστε να εγγραφεί το παιδί του στην ομάδα και να πάρει το πριμ στις πανελλήνιες, ενώ σημείωσε πως δεν έκαναν καν αγώνες αυτές οι ομάδες, δεν είχαν ούτε βιβλία, ούτε στοιχεία ούτε καν ιστοσελίδες.
Η επιχείρηση που έστησαν κάποιοι έγινε αντιληπτή, ενώ προ ημερών ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ανακάλεσε την ειδική αναγνώριση της ομοσπονδίας χόκεϊ, όπως έκανε σήμερα και με την ομοσπονδία του μπέιζμπολ, καθώς ανακάλυψε ότι πολλά σωματεία της δεν ήταν ενεργά…
Ο κ. Ανδριανός που μάλιστα εκλέγεται με τη ΝΔ στο νομό Αργολίδας, επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν συμπληρωνόταν ο απαιτούμενος αριθμός σωματείων για τη σύσταση της ομοσπονδίας.
Υπάρχουν σωματεία ανενεργά, τα λεγόμενα “σωματεία – σφραγίδες”, τα οποία δεν είναι ενεργά, αλλά λαμβάνουν επιχορηγήσεις και ψηφίζουν επίσης στις εκλογές της ομοσπονδίας… Πάντως, αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Ανδριανός επί τους θέματος μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.
Πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας χόκει που καταργήθηκε επιμένει ότι οι αγώνες γίνονταν κανονικά.