Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Διαρρήκτες… πλημμύρισαν το κτήριο της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών!

Έκλεψαν τις βρύσες των τελευταίων ορόφων!

Ανυπολόγιστη καταστροφή προκάλεσε στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών μια διαρροή που προκλήθηκε όταν άγνωστοι κλέφτες αφαίρεσαν τις… βρύσες των τελευταίων ορόφων στο νέο κτήριο όπου επρόκειτο να μεταφερθούν τα γραφεία της.

Το κτήριο της BND, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και στοίχισε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, υπέστη ζημιές πολλών εκατομμυρίων όταν το νερό κατέκλυσε πολλούς ορόφους του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ, το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου ήταν άδειο.

“Πολλές βρύσες κλάπηκαν και αυτό προκάλεσε εκτεταμένη καταστροφή”, ανέφερε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει τα κίνητρα των δραστών να ήταν πολιτικά, να επρόκειτο για κοινούς κλέφτες ή ακόμη και για ανθρώπους που οργάνωσαν την πλημμύρα σε αντίποινα για απλήρωτους λογαριασμούς της υπηρεσίας.

“Ερευνούμε όλες τις πιθανότητες”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η έδρα της BND, της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, επρόκειτο να μεταφερθεί από το Πούλαχ στο Βερολίνο το 2011 αλλά η μετακόμιση αναβλήθηκε για το 2017. Το νέο κτήριο, επιφάνειας 260.000 τετραγωνικών μέτρων, θα στεγάζει 4.000 υπαλλήλους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων