Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Απίστευτο! Μάνα και κόρη έχουν σπίτι τους το… αεροδρόμιο της Λάρνακας

Θυμάστε την ταινία με τον Tom Hanks ‘The Terminal’, όπου ενσάρκωνε το ρόλο ενός πρόσφυγα που του απαγορεύτηκε η είσοδος στις Η.Π.Α. και έτσι αναγκάστηκε να μείνει στο αεροδρόμιο JFK; Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο αεροδρόμιο της Λάρνακας εδώ και έναν περίπου χρόνο.

Δυο Γερμανίδες, μάνα και κόρη. Από τις 12 Αυγούστου του 2014 ζουν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου και η Daily Mail δημοσίευσε την ιστορία τους. Απελάθηκαν από το Ισραήλ και βρέθηκαν στην Κύπρο με ληγμένη βίζα. Χρησιμοποιούν τις τουαλέτες και τα εστιατόρια καθημερινά, σαν να βρίσκονται σε σπίτι κανονικό.

Το προσωπικό του αεροδρομίου έχει προσπαθήσει να προσφέρει βοήθεια στις δύο γυναίκες ώστε να γυρίσουν στη χώρα τους, αλλά οι ίδιες αρνούνται όποια βοήθεια. Η γερμανική πρεσβεία έχει επίσης επέμβει, αλλά μάταια.

“Το αεροδρόμιο έχει προσφερθεί να βοηθήσει τις δύο Γερμανίδες σε πολλές περιπτώσεις, αλλά έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια και φαίνεται ότι δεν είναι πρόθυμες να αλλάξουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν”, δήλωσε υπάλληλος του αεροδρομίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων