Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Από Δευτέρα ξεκινούν να γκρεμίζουν αυθαίρετα – Που βρίσκονται τα 100 πρώτα

Έτοιμη είναι η λίστα με τα πρώτα 100 αυθαίρετα τα οποία θα γκρεμίσουν οι μπουλντόζες στην Αττική. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) αναμένεται να τη στείλει άμεσα στο Μαξίμου, προκειμένου το ερχόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργολάβοι της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής το έργο τους.

Στη λίστα έχουν περιληφθεί 25 κτίσματα που χτίστηκαν παράνομα στην περιοχή της Μάνδρας, αυθαίρετα που «φύτρωσαν» στην αναδασωτέα (μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2009) έκταση της Πεντέλης, στον Μαραθώνα, στην παραλιακή ζώνη της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, στη Νέα Μάκρη, στον Μαραθώνα, στο Μάτι κλπ. καθώς και στους τρεις εθνικούς δρυμούς της Αττικής.

Στη λίστα περιλαμβάνονται από βίλες έως μικρής κλίμακας παράνομες κατασκευές, όπως περιφράξεις, οι οποίες ωστόσο, αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, όπως αποδείχθηκε μετά την πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι.

Προτεραιότητα, όπως είχε δηλώσει και ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Τετάρτη, θα έχουν τα αυθαίρετα που βρίσκονται σε αιγιαλό, οριοθετημένα ρέματα, δάση, αναδασωτέες και προστατευόμενες περιοχές, καθώς και τα ετοιμόρροπα κτίρια.

Συνολικά, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας υπάρχουν 2.500 δασικά αυθαίρετα με τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, και άλλα 700 στο αιγιαλό. Από αυτά, τα 42 έχουν εκδοθεί για κτίσματα στην περιοχή της Πεντέλης, άλλα 26 για αυθαίρετα στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και 65 για παρανομίες στην περιοχή των Μεγάρων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων