Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Από «ιπτάμενα αντικείμενα» χτυπήθηκε το Boeing στην αν. Ουκρανία

Σε εξωτερικούς παράγοντες οφείλεται η συντριβή του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, στα μέσα Ιουλία, σύμφωνα με την προκαταρτική έκθεση της Επιτροπής Ασφαλείας Πτήσεων της Ολλανδίας που δόθηκε την σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι αεροπλάνο διαπεράσθηκε σε πολλά σημεία από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να διαλυθεί στον αέρα.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι η συντριβή ήταν αποτέλεσμα τεχνικού προβλήματος ή σφάλματος του πληρώματος, αναφέρεται στην έκθεση.

«Η πτήση MH17 του Μπόινγκ 777-200 της Malaysia Airlines διαλύθηκε εν πτήσει, πιθανόν ως αποτέλεσμα δομικών ζημιών που προκλήθηκαν από μεγάλο αριθμό αντικειμένων ‘υψηλής ενέργειας’ που διαπέρασαν το αεροπλάνο από το εξωτερικό», σημειώνεται.

Το αεροπλάνο συνετρίβη σε περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας την οποία έλεγχαν οι φιλορώσοι αποσχιστές. Οι 298 επιβαίνοντες σε αυτό, στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί, έχασαν τη ζωή τους.

«Δεν διαθέτουμε τέτοιο τεχνικό εξοπλισμό», λένε οι αυτονομιστές

Οι Ολλανδοί ερευνητές βασίστηκαν σε δεδομένα από το μαύρο κουτί της πτήσης, τις υπηρεσίες ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, εικόνες από δορυφόρους και φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους για να συντάξουν το πόρισμά τους.

«Οι αντάρτες δεν διαθέτουν όπλα που θα μπορούσαν να έχουν καταρρίψει το Μπόινγκ της Malaysia Airlines», επανέλαβε την Τρίτη ένας από τους κύριους αρχηγούς των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της προκαταρκτικής έρευνας.

«Δεν μπορώ να πω παρά ένα πράγμα: απλούστατα δεν έχουμε τεχνικό εξοπλισμό ικανό να καταρρίψει ένα Μπόινγκ, περιλαμβανομένου αυτού του μαλαισιανού αεροπλάνου», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, «πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων