Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Από τα αριστερά βγήκε ο Κουμουτσάκος στη Δούρου για τους ανέργους

Κριτική από τα ,,, αριστερά κάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος στη Ρένα Δούρου, καταγγέλοντας την ότι δεν ενδιαφέρθηκε για τις προσλήψεις ανέργων στην Αττική

Μιλώντας την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο επικεφαλής του συνδυασμού «180 – Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ» επιχείρησε να αναδείξει το θέμα που αφορά σε ένα πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την πρόσληψη ανέργων σε 110 ειδικότητες.

Το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», ύψους 200.000.000 ευρώ, έδινε τη δυνατότητα σε 50.000 ανέργους να απασχοληθούν για πέντε μήνες, με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το υπουργείο είχε ζητήσει από τον Ιούνιο με επιστολή του προς την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, την καταγραφή των αναγκών σε θέσεις εργασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, στο αίτημα του υπουργείου ανταποκρίθηκαν ΟΛΕΣ οι περιφέρειες, εκτός από την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, η στάση της Περιφερειάρχου Αττικής στο θέμα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας εγείρει δύο συναισθήματα: κατάπληξη και οργή.

Όπως αναφέρει, ο βαθμός αδιαφορίας και αναποτελεσματικότητας, που επέδειξε μπροστά σε ένα κοινωνικό πρόγραμμα εργασίας, «προκαλεί κατάπληξη» και οργή στους ανέργους συμπολίτες που -όπως τονίζει- χάνουν, με αποκλειστική ευθύνη της κυρίας Δούρου, μια ευκαιρία να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ TWEETS:
KOUMOUTSAKOS_DOUROY_TWITTER

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner