Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Από Τετάρτη οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής

Από αύριο Τετάρτη ξεκινούν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της Μάνδρας, καθώς τα κλιμάκια των μηχανικών της περιφέρειας Αττικής και του στρατού ολοκληρώνουν την καταγραφή των καταστροφών που υπέστησαν σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, εξετάζεται, υπογράφεται και θα ανακοινωθεί άμεσα, ο ταχύτερος τρόπος διεκπεραίωσης της όλης διαδικασίας για την απονομή των 5.000 και 8.000 ευρω.

Στο μεταξύ, σε όλα τα ρέματα της Μάνδρας και της Νέας Περάμου -μπαζωμένα και μη- συνεχίζονται οι εργασίες διάνοιξης από οχήματα του στρατού, της περιφέρειας, των δήμων και ιδιωτών. Εξαιτίας όμως των «βουνών» από φερτά υλικά που τα έχουν καλύψει, απαιτείται χρόνος και λύσεις σε ερωτήματα που ανακύπτουν και «που ευτυχώς επιλύονται στο μεγαλύτερο μέρος τους άμεσα από τους μηχανικούς», πρόσθεσε ο κ. Βασιλείου.

Επίσης, από αύριο (Τετάρτη) θα λειτουργήσει κανονικά η αστική γραμμή 861, με το σύνολο των δρομολογίων της από Ελευσίνα μέχρι τον οικισμό Πανοράματος του δήμου Μάνδρας και αντίστροφα, διερχόμενη από την ίδια με των ΚΤΕΛ διαδρομή.

Μετά την αποκατάσταση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης της Μάνδρας αναμένονται σε δύο ήμερες τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων για την καταλληλότητά του ή μη προς πόση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων