Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Από το κακό στο χειρότερο ο Φίλης: Ο πρωθυπουργός είναι εύπορος. Φυσικά στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
«Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε; Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του. Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000, 10.000-17.000 ευρώ τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού δεν είναι να μπαίνει σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Δουλειά του είναι να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά», δήλωσε ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real fm χθές.

Και εδώ που τα λέμε δεν είπε και τίποτα παράλογο. Παράλογο είναι μάλλον να προσπαθούμε να κρίνουμε την κυβέρνηση από το αν ο πρωθυπουργός έχει τα παιδιά του σε ιδιωτικό τη στιγμή που μας δίνει πάρα πολλούς και σοβαρούς λόγους για να κάνουμε την οφειλόμενη κριτική. Σε τελική ανάλυση ποιος ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός στην Ελλάδα που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει στα παιδιά του την εκπαίδευση ενός ιδιωτικού σχολείου;

Όμως πραγματικά ορισμένοι υπουργοί, συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Φίλη, πρέπει να δουλέψουν λίγο την επικοινωνιακή τους ευχέρεια. Δεν γίνεται κάθε λίγο να προκαλούν το κοινό αίσθημα με ατυχείς δηλώσεις τους. Για παράδειγμα ο Νίκος Φίλης στη συγκεκριμένη, καθόλου παράλογη δήλωση αντιμετωπίζει την οικονομική άνεση του Έλληνα πρωθυπουργού ως φυσικό φαινόμενο και όχι ως μία πάγια επιλογή του πολιτικού μας συστήματος. Άλλωστε μπορεί να ρωτήσει φίλους και συντρόφους του για ηγέτες σεω άλλα μέρη του κόσμου που θέλουν να θεωρούν ομοϊδεάτες, για το παράδειγμα που δίνουν στην προσωπική τους ζωή. Α βρουν σίγουρα κάποιους που α τους κάνουν να αισθανθούν άσχημα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων