Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Αποδόμηση Βαρουφάκη “βλέπει” το Μαξίμου

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση, με αφορμή τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που αποδίδονται στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, υπογραμμίζουν: «Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Είτε με ειρωνικά σχόλια είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις. Δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη “διευκρινίσεων” αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, όπως έγινε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη του υπουργού στην εφημερίδα Corriere della Sera».

«Ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα “δημοψήφισμα για το ευρώ”. Η λέξη “ευρώ” είναι προσθήκη του δημοσιογράφου, γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου “Γκίκα Χαρδούβελη”, που έλεγε “ναι” σε όλα, θα απογοητευθούν. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πλευρό της. Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» καταλήγουν.

Το ΥΠΟΙΚ αποσαφηνίζει πως στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επανειλημμένα πως «η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη και δεν αποτελεί επ’ ουδενί μέρος της διαπραγμάτευσης», η οποία αφορά μόνο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση συμπληρώνει με νόημα πως τις τελευταίες ημέρες «παρατηρούνται κρούσματα συστηματικής διαστρέβλωσης των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών από μερίδα των ΜΜΕ», τις οποίες και χαρακτηρίζει «εκούσιες ή ακούσιες προσπάθειες υπονόμευσης της καλής πορείας στην οποία βρίσκεται η διαβούλευση» με τους θεσμούς και τους εταίρους.

«Σε πείσμα όμως των διαστρεβλωτών, η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου προχωρά κανονικά και η χώρα είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις αποπληρωμής έγκαιρα και εξ ολοκλήρου», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

 

σχετικα αρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img