Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Απογοητευμένη από τη μη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ασημίνα Ξηροτύρη

Δεν θα είναι υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη, όπως ανακοίνωσε η ίδια, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή της για τη μη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων, η κ. Ξηροτύρη τονίζει: “η προγραμματική σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άλλωστε καθυστέρησε και επιδιώχθηκε την τελευταία στιγμή, δεν είχε θετική έκβαση με ευθύνη και των δύο πλευρών, με έκπληξη και μεγάλη απογοήτευσή μου.

Η θέση μου όμως παραμένει ότι στο κλίμα αβεβαιότητας και καταστροφολογίας που συντηρεί η κυβέρνηση, το ζητούμενο για τη χώρα και τους πολίτες είναι να πιστέψουν ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα για αλλαγή και ότι σήμερα αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα από την Αριστερά, αλλά με την ευρύτερη συμμαχία των δυνάμεών της και βέβαια και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η επιλογή της ΔΗΜΑΡ είναι η αυτόνομη κάθοδος ή και με συνεργασίες με το κόμμα των “Πρασίνων – Αλληλεγγύη”. Επιλογή που θεωρώ ότι σε αυτές τις δύσκολες και με οξύτατη πόλωση συνθήκες, δεν προσθέτει δυνάμεις στον κοινό στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης και ανάκαμψης της χώρας.

Με βάση αυτήν την επιλογή του κόμματος, και επειδή φοβάμαι ότι δεν μπορώ να συμβάλλω και να αγωνιστώ όπως έκανα πάντα, επιλέγω να μην βάλω υποψηφιότητα σε αυτό το σχήμα της ΔΗΜΑΡ”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων